Gata cu ,,îmbuibaţi”, pensie şi loc de muncă la stat!

Gata cu ,,îmbuibaţi”, pensie şi loc de muncă la stat!

Zeci de mii de locuri de muncă din sistemul bugetar sunt ocupate de pensionari care cumulează în acest fel şi pensie şi salariu. Nivelul salarial din sistemul bugetar a devenit deosebit de atractiv pentru ,,pensionari cu pile” pentru că nu tot pensionarul are acces la un loc de muncă în cadrul unei primării sau a altei instituţii din sistemul bugetar al statului român, toţi cei cu pensii mari îşi fac rost de un loc de muncă in sistem. Locuri de muncă care ar fi trebuit ocupate de către tineri absolvenţi sau cu un alt nivel de pregătire. Ce schimbare pregăteşte Guvernul Orban?
Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat, că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat. Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi. „Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare”, a declarat ministrul. Guvernul Boc a adoptat în decembrie 2008 un act normativ similar, OUG 230, pentru care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională.
CCR a admis, în ianuarie 2009, cu majoritate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului, argumentând că OUG afectează drepturile fundamentale prevăzute de Constituţie, privind dreptul la muncă şi dreptul la pensie.
Cum va rezolva Guvernul Orban  neconstituţionalitatea legii ridicat de CCR in 2009? Mereu acest CCR intervine când ar trebui îndreptată o lege ,,prost” făcută şi care va rămâne tot prost făcută. În tot acest timp clasa politică se plânge de fenomenul de migraţie care a cuprins România…

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply