Mirel Pascu reținut de procurorii anticorupție în dosarul șpăgilor de la vamă

Mirel Pascu reținut de procurorii anticorupție în dosarul șpăgilor de la vamă

Opt persoane au fost reținute în noaptea de luni spre marți în dosarul spăgilor din Banat, în care sunt suspecți trei parlamentari. Printre cele 8 persoane se numără și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic.

Procurorii DNA și ofițerii DGA au făcut luni mai multe percheziții, inclusiv la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită în care sunt suspecți inclusiv 3 parlamentari: Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin, potrivit unor surse din anchetă.

După mai multe ore de audieri la DNA Timișoara, 8 persoane au fost reținute. Printre acestea se numără și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, dar și mai mulți angajați ai DRDP Timișoara, printre ei fiind și consilierul juridic Mirel Pascu, fostul primar al orașului Bocșa. Pascu a fost angajat consilier juridic la DRDP Timișoara deși fusese declarat incompatibil de către ANI și pierduse procesul în instanță.La vreme respectivă prefectul de atunci, Miu Ciobanu, spunea că așteaptă sentința motivată de la ICCJ pentru a-l elibera din funcție pe fostul primar, eliberare care nu s-a mai făcut niciodată.

Surse din anchetă declaraucă în speță este vorba despre faptul că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi. Practic, la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins „taxe”. Mita dată de transportatori pentru ca angajaţii DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport.

Persoanele reținute, acuzate de luare de mită, trafic de influență și complicitate, sunt duse la București, cu propunere de arestare preventivă, au spus surse din anchetă.

Related Posts

Leave a Reply