COD DE CONDUITĂ

Carasanul.ro este un ziar online, care prin stirile publicate urmareste sa reflecte adevarul si sa trateze cu respect atat cititorii cat si persoanele mentionate in articole, indiferent ca sunt persoane publice sau private.

Drept urmare, impartialitatea si acuratetea stirilor publicate in cadrul carasanul.ro, devin primele noastre obiective.

IMPARTIALITATEA

Toate stirile publicate pe site-ul carasanul.ro trebuie sa reflecte diversitatea valorilor pe care le au cititorii.

Carasanul.ro e liber sa publice articole pe orice tema de interes public si sa o abordeze din mai multe puncte de vedere. Nu toleram sub nicio forma dezinformarea cu rea intentie.

De-asemenea, nu ingaduim calomnia, defaimarea si acuzatiile nefondate. Pe de alta parte, nu se poate considera calomnie o informatie provenita din documente oficiale sau provenita de la o sursa.

Temele controversate impun o abordare echilibrata si corecta, indiferent de tipul sectiunii în care apar.

Redactorii pot alege să-și exprime parerile, dar ele trebuie să fie evidentiate ca atare.

Protecţia secretului profesional si a confidentialităţii surselor este un drept, dar si o obligatie a jurnalistului carasanul.ro.

Respectam, dreptul la viata privata si normele convietuirii civilizate, in acest sens, vom evita sa folosim stereotipuri de rasa, gen, varsta, religie, etnie, geografie, orientare sexuala, handicap, aspect fizic sau statut social.

Temele abordate sunt alese strict din rațiuni editoriale, și nu în urma unor presiuni financiare, politice sau de altă natură.

ACURATETEA

Toate articolele se bazeaza pe corectitudine, transparenta si onestitate.

Orice persoana care apare într-unul dintre articolele publicate in carasanul.ro va fi tratat corect si cu respect, indiferent daca este persoana publica sau privata.

Nici o persoana care a acceptat de bunavoie sa dea declaratii pentru articolele publicate in site-ul carasanul.ro nu poate opri difuzarea contributiei sale. In cazurile in care obiectiile sunt intemeiate, ele trebuie sa fie analizate atent.

Toate articolele publicate in site-ul carasanul.ro trebuie sa respecte diversitatea locuitorilor Romaniei si sa evite stereotipurile la adresa grupurilor sociale.

Citam sursa informatiilor pe care le detinem. Dacă sursa si-a exprimat dorinta de a ramane anonima, mentionam acest lucru, fara sa ne asumam informatiile publicate.

Daca o stire sau o informatie a aparut in alta institutie media, o preluam specificand acest lucru, dar ne straduim sa o completam cu elemente noi.

Potrivit articolului 30 din Constitutia Romaniei, libertatea de exprimare a opiniilor este garantata, iar cenzura de orice fel este interzisa. De asemenea, dreptul presei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi îngradit sub nicio forma.

Articolul 31 din Constitutia Romaniei stipuleaza ca autorităţile publice, potrivit competentelor care le revin, sunt obligate să asigure informarea corecta a cetatenilor. Daca acest lucru nu se intampla, jurnalistii sunt datori sa semnaleze si sa sanctioneze astfel de abateri.

Zi de zi, in ochii tai


jucarii copii carucioare bebelasi camera copilului