Senatorul PSD Ioan Chisalita a fost adus, luni, de mai multi ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie la sediul DNA Timisoara.

Senatorul PSD Ioan Chisalita a fost adus, luni, de mai multi ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie la sediul DNA Timisoara.

Senatorul PSD Ioan Chisalita a fost adus, luni, de mai multi ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie la sediul DNA Timisoara. „N-am nicio legatura cu acest dosar, o sa vedeti”, a spus Chisalita la intrarea in sediul DNA Timisoara. Intrebat despre spagile cerute de angajatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Chisalita a raspuns: „Habar n-am”.
Procurorii DNA au descins, luni dimineata, la sediul PSD Arad, unde fac perchezitii, intr-un caz de coruptie care vizeaza trei parlamentari PSD si pe seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, Cristian Ispravnic, consilier PSD in Arad. Capul caractitei este Cristian Horgea, membri PSD, nimeni altul decat sotul prefectului de Arad, Florentina Horgea. Aceasta a demisionat din functie in 15 noiembrie dupa un scandal cu ministrul de Interne, Marcel Vela, care i-a reprosat ca a intrat in concediu chiar inainte de alegerile prezidentiale.
Ancheta a inceput in urma cu 9 luni. Ofiterii anticoruptie au aflat ca pentru a trece cu vederea greutatea reala ca camionelor se plateau spagi intre 50 si 100 de euro angajatilor DRDP Timisoara. De asemenea, se presupune ca mai multi politicieni interveneau pentru ca anumite camioane sa nu fie cantarite. Anchetatorii au stabilit ca procente din banii colectati plecau spre unii dintre sefii din DRDP Timisoara, directie condusa de Cristian Ispravnic, care a fost sustinut sa ocupe aceasta functie de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Caprar. Probele adunate au scos la iveala faptul ca, practic, pesedistii aradeni au transformat DRDP in sucursala de partid, unde angajarile s-au facut pe criterii de partid si in functie de spagile primate.
Ispravnic l-a promovat, la finalul lunii august, pe Mircea Andrei Lucaciu in functia de sef al Departamentului de Venituri, avand rolul de coordonator al activitatii de cantarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin. Asta desi Lucaciu a fost condamnat, in 2013, la zece luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat si trafic cu migranti cand lucra in vama Nadlac 2.

 

Dana Predut

Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply