Încep să cadă reţelele de tip mafiot din  Banat!

Încep să cadă reţelele de tip mafiot din Banat!

Marcel Vela  pus pe fapte mari, crima organizată luată în vizor.  Două importante reţele au fost destructurate în Banat în ultimele zile, una în Caraş-Severin, reţea cu implicaţii profunde în politicul Cărăşan, destructurare care a condus la demisia Prefectului de Caraş-Severin Lupu Matei. O altă grupare deosebit de puternică şi care avea ca activitate ,,traficul de migranţi” a fost destructurată în Arad în urma unei acţiuni de amploare. O rețea specializată în trafic de migranți, care își avea sediile în Arad și în București, a fost destructurată, în 4 decembrie, de procurorii DIICOT. Oamenii legii au efectuat trei percheziții domiciliare. Din grupul specializat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată și favorizarea făptuitorului fac parte șapte persoane. Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial ARAD împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Arad au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare în București și în Arad, azi-dimineață. Doi dintre membri reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii Grupării Sportivilor din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei. Pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului, repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigații Criminale, D.G.P.M.B. – Serviciul Grupări Infracţionale Violente şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Arad. (pressalert)

Pe surse, gruparea mai sus menţionată ar avea conexiuni şi în Clisura Dunării. În 15 noiembrie în zona localităţii Moldova Nouă a avut loc cea mai mare trecere de migranţi prin cea mai supravegheată zonă de frontieră, acţiune care nu s-ar fi putut desfăşura fără ajutor…….., trecerea Dunării fiind făcută cu bărci gonflabile şi fără motor. Dacă pentru alte operaţiuni, conform zvonurilor, s-au folosit ambarcaţiuni rapide, de această dată s-au folosit bărci gonflabile fără motor… Timp de câteva ore a fost un ,,du-te- vino” pe Dunăre cu două sau trei bărci gonflabile la numai 400 de metri de pilonul de supraveghere video al Poliţiei de Frontieră. Pe surse agentul care era în tura de noapte ar fi adormit şi chiar ar fi părăsit locul de muncă, parchetul ar fi demarat o anchetă vis-a-vis de această activitate infracţională şi din motive lesne de înţeles nu putem divulga numele ,,adormitului din post”, însă, putem spune că era un apropiat al şefului de sector Poliţie Frontieră Comisar Ţaranu Ionuţ.
Un lucru este cert pentru efectuarea unei asemenea operaţiuni de mare anvergură chiar în ,,curtea Poliţiei de Frontieră”, şi să ajungi la Bozovici, ai nevoie de sprijin logistic şi informativ… pe care organizatorii acestei infracţiuni l-au avut din plin. Altfel nu poţi tranversa Dunărea cu bărci gonflabile la vâsle…Crasanul 15/11/2019

5 decembrie ,Marcel Vela declara..
Ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a avertizat joi pe generalii din MAI ca nu este un „oaspete” sau „turist” in MAI si ca are de gand sa faca schimbari de profunzime in minister. El a mentionat ca a fost deja amenintat.
„Nu pot lupta cu infractionalitatea daca cineva aici, in familie, nu face parte din acest razboi, dimpotriva, joaca cu dusmanul. Voi lua masuri drastice.
Daca avem pe politia de frontiera baieti care joaca invers, cum sa fie un minister de elita? Generalii de pe aici spun ca ministrii sunt oaspeti sau turisti. Eu nu sunt nici oaspete, nici turist, eu sunt ministru al Afacerilor de Interne, voi face un minister de elita. Indiferent cine trage frana de mana, cine ma ameninta, cine ma denigreaza in presa, am o datorie. E o onoare si un privilegiu sa fiu ministru si eu vreau ca atunci cand plec din minister sa se spuna ca am facut lucruri bune.

Interesant..vine bau-bau la Dunare?

Dana Predut

Zi de zi ,in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply