PNL pregătește nu doar moțiunea de cenzură ci și noul guvern, vezi ce cărășan ar putea face parte din noul executiv

PNL pregătește nu doar moțiunea de cenzură ci și noul guvern, vezi ce cărășan ar putea face parte din noul executiv

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuțiile cu toate partidele parlamentare în privința moțiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuția tuturor parlamentarilor ALDE.

Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate. Moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuțiile cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Ne-am informat colegii privind stadiul discuțiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile în cursul acestei săptămâni și de asemenea în cursul acestei săptămâni să stabilim data la care depunem moțiunea de cenzură și evident în funcție de data la care depunem moțiunea de cenzură, data la care se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv.

Potrivit presei centrale, însă, liberalii nu s-ar pregăti doar pentru moțiunea de cenzură ci și pentru alcătuirea unui nou guvern. Cum USR nu dorește să intre la guvernare, se pregătește un guvern condus de Ludovic Orban care să nu aibă mai mult de 15 ministere, pentru fiecare dintre acestea liberalii având deja 2-3 nominalizați.

Printre posibilii miniștrii sunt și doi cărășeni: senatorul Marcel Vela, liderul PNL Caraș-Severin ar putea primi portofoliul agriculturii și deputatul Valeria Schelean care este luată în calcul pentru Ministerul Justiției.

În campania electorală pentru alegerile europarlamentare senatorul Marcel Vela a declarat că i s-a mai propus să fie ministru dar a refuzat, însă PNL Caraș-Severin are suficient de multe persoane bine pregătite care ar putea ocupa portofolii ministeriale.

Related Posts

Leave a Reply