Scandal diplomatic Româno-Sârb evitat în ultimul moment de autorităţile române…?

Scandal diplomatic Româno-Sârb evitat în ultimul moment de autorităţile române…?

Premierul Viorica Dăncilă candidat la funcţia de preşedinte al României aflată la Moldova Nouă în campanie electorală cât şi vizita de lucru, in cursul saptamani trecute,a evitat la milimetru izbucnirea unui scandal internaţional cu vecinii sârbi.
Inaugurarea noului punct vamal din zona ,,Desecare” fără partenerul sârb în cauza Primăria oraşului Golubac, a tensionat relaţiile română-sârbe la cote neimaginabile. Primarul oraşului Golubac Nebojša Mijović declară pentru Cărăşanul: ,,Cum pot inaugura un proiect ca fiind funcţional fără partenerul sârb, mai mult folosind însemne ale Republicii Serbia (steaguri), fără ca noi să fim prezenţi? Datorită părţii române suntem în situaţia să pierdem peste 400 de mii euro investiţi până în prezent. Noi am aflat intâmplător de această inaugurare. Am fost contactaţi de către serviciul poliţiei Veliko Gradiste care ne-a informat că se va inaugura bacul şi că premierul României va fi prezent, în condiţiile în care nici până în prezent nu s-a rezolvat situaţia juridică a pontonului de la Usije, in aceste conditii, noi am refuzat acostarea bacului indiferent cine era pe el!
Premierul Dăncilă a fost informat de stadiul actual al proiectului? Prefectul judeţului Caraş-Severin Matei Lupu şi Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin au informat cancelaria primului ministru de stadiul acestui proiect? Chiar dacă din punct de vedere legal partea română, în cauza Guvernul Romaniei s-a achitat de toate sarcinile, ce s-ar fi întâmplat dacă delegaţia stufoasă a premierului Dăncilă pleca la ,,plimbare cu bacul” până în portul Usjie şi acostarea ar fi fost refuzată?
Cine ar fi fost vinovat de acest incident? Toţi de la ,,a la z” ,,Noul primar PSD Adrian Torma a rupt aproape în totalitate relaţiile cu Primăria Golubac. Sârbii nu au mai fost invitaţi la manifestaţia locală ,,Zilele Oraşului Moldova Nouă”, anul acesta sărbătorindu-se pentru prima dată în istoria ultimilor douăzeci de ani fără delegaţia Primăriei Golubac.

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply