Pui de râs torturat și omorât de doi ,,derbedei,,

Pui de râs torturat și omorât de doi ,,derbedei,,

Un adolescent de 17 ani și un bărbat de 32 de ani din satul Bunești, județul Brașov, sunt cercetați de polițiști pentru braconaj. Ancheta a fost deschisă în urma publicării pe Facebook a unor imagini cu un pui de râs torturat și omorât.
Polițiștii din Brașov au deschis, marți, o anchetă după apariția pe Facebook a unor fotografii în care apărea un pui de râs, rănit și legat cu o sfoară în jurul gâtului.
„În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, în vârstă de 17 ani și 32 ani, din localitatea Bunești. Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniții și Substanțe Periculoase Brașov și a fost predat reprezentanților care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.
Ea a spus că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj – vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale.
Cazul a fost semnalat pe Facebook de o asociație.
„Un caz revoltător de violență împotriva animalelor în zona Brașov – Rupea. În imagini se poate vedea un râs(Lynx lynx – specie protejată la nivel European) torturat. Specialiștii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptașul cu ajutorul autorităților, însă orice informație este binevenită!”, au scris reprezentanții asociației pe Facebook.

 

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply