Scandal fără precedent în Consiliul Local Moldova Nouă, Presedintele Partidului Verde ,Eugen Băleanu ameninţat cu moartea de către primarul Torma Adrian

Scandal fără precedent în Consiliul Local Moldova Nouă, Presedintele Partidului Verde ,Eugen Băleanu ameninţat cu moartea de către primarul Torma Adrian

Discuţii  violente in cadrul Consiliului Local  .Discutii referitoare la proiectele puse pe ordinea de zi de Torma şi anume: reducerea anvelopei salariale cu 35% şi majorarea preţului la colectarea gunoiului menajer au degenerate până la ameninţări cu moartea. Sindicaliştii s-au opus ca salariile să fie micşorate conform proiectului cu 35% anvelopa salarială, în schimb, au propus ca, din noii angajaţi, primăria să reducă din personalul cu cel puţin zece persoane. Torma nu a fost de acord cu acest aspect şi a încercat să poarte discuţii individuale cu grupurile de consilieri, grupul  consilierilor  PSD nu au fost de acord cu această măsură financiara. Ultima rundă de discuţii Torma a purtat-o cu consilierii Partidului Verde: Stoka Milivoievici, Popescu Florentin şi consilierii liberali Circu Gore şi Andrei Gheorghe. Prezent la discuţii a fost şi liderul de sindicat, Ştefanovici Antal insotit de  secretarul consiliului local Florin Ciovela. Datorită faptului că, consilierii Partidului Verde nu au fost de acord cu micşorarea salariilor şi majorarea preţului la colectarea gunoiului menajer, Torma şi-a ieşit din fire trecând direct la ameninţări cu violenţă la adresa preşedintelui Partidului Partidului Verde Eugen Băleanu… ,,Am să-i pun lui Băleanu GPS la maşină şi am să-l omor în bătăie cu toţi bodyguarzii lui,greu de reprodus toata discutia avuta.
Neavând sprijinul sindicatului si al Consiliului Local pentru reducerea anvelopei salariale cu 35%, Torma a retras de pe ordinea de zi proiectul în condiţiile în care consilierii liberali şi consilierii sârbi erau de acord cu această măsură.
Ce spune Eugen Băleanu, Preşedintele Verzilor din Moldova Nouă.

,,Este inadmisibil să fi ameninţat cu moartea pentru că nu eşti de acord cu o măsură financiară drastică care se îndreaptă asupra oamenilor,doar Basescu a mai taiat in felul asta veniturile salariale ale tuturor bugetarilor. În Constituţia României stă scris negru pe alb că libertatea de expresie şi opinie este GARANTATA şi că noi cei implicati in politica ,trebuie să reprezentăm  interesele oamenilor şi nu interesele celui aflat la putere, dar de la libera exprimare şi pana la ameninţări cu moartea este cale lungă, doar în filmele cu mafioţi mai vezi aşa ceva. Moldova Nouă se îndreaptă, din nefericire cu paşi mari către un nou Caracal. Omul ăsta are probleme psihice majore şi nu de acum pentru că este inexplicabilă atitudinea violentă în raport cu ceilalţi parteneri din politică. Mâine dimineaţă voi depune o plângere penală împotriva lui atât la parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă cât şi la DIICOT.”
Noi, Partidul Verde, cerem demisia de urgenţă a primarului Torma Adrian din funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, până nu omoară vreun angajat sau consilier local sau vreun om de pe stradă.
Clasa poltică locala bulversată de atitudinea violentă a lui Torma Adrian.
Ce spune Victor Tiugan, consilier judetean PSD: ,,Sunt bulversat şi speriat de acest comportament. Este inadmisibil ce se întâmplă în Primăria Moldova Nouă. Autorităţile statului trebuie să se sesizeze de urgenţă sau vrem ca in Moldova Nouă să apara un nou Caracal.
Ce spune Stoka Milivoievici, consilier local al Partidului Verde, ,,Am 64 de ani dar asemenea comportament violent eu nu am mai întâlnit. Sincer, când l-am văzut cum vorbeşte şi se exprimă, am crezut că mă bate şi pe mine şi doar pentru că nu am fost de acord cu micşorarea salariilor oamenilor…nu pot crede ce s-a întâmplat.”
Ce spune Popescu Florentin, consilier local al Partidului Verde, ,,Eu am intrat în consiliul local să încerc să reprezint oraşul aşa cum trebuie, eu nu am venit să iau bătaie sau chiar să fiu linşat pentru că şi eu m-am simţit indirect ameninţat, dacă asta înseamnă relaţia dintre consilieri şi primar cred că mă las de politică… cum dracu să votez eu un salariu mai mic al angajaţilor când tu cheltui banii cum vrei.”
Ce spune Toni Novăcescu, fost consilier judeţean, ,,Un comportament neadecvat faţă de orice om. Respectul trebuie să fie punctul forte al tuturor, în special al unui om aflat pe funcţia de primar. Din nefericire, pentru noi toţi cetăţenii româniei fenomenul Caracal şi urmările lui sunt în toată România. Puterea şi banii corupe minţile multora.
Ce spune Sporea Ghiţa, liderul liberalilor din Moldova Nouă, ,,O ieşire de bădăran nu este comportament de om şi de primar al oraşului, nu se poate să vorbeşti în halul asta cu un cetăţean în primul rând al oraşului şi să îl ameninţi cu moartea.”
Ce spune Lavinia Almăjan consilier local PSD… ,,Nu am fost la şedinţă, sunt în vacanţă, dar am fost informată de ieşirea lui Torma. Ce pot spune în primii doi ani de activitate, am fost înjurată, jignită şi scuipată de Torma ca la ,,uşa cortului”, incalificabil…pentru un primar.”

 

Fara comentarii…..informatie in curs de actualizare!

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply