2 calauze din Moldova Noua si 9 cetateni turci prinsi de politisti de frontiera din Mehedinti

2 calauze din Moldova Noua si 9 cetateni turci prinsi de politisti de frontiera din Mehedinti

foto arhiva

Nouă cetățeni turci, care au trecut ilegal frontiera României, după ce au traversat Dunărea cu barca, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Mehedinți. De asemenea, două călăuze române sunt cercetate pentru trafic de migranți.
Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în timpul unei misiuni, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Svinița au observat două mașini pe drumul naţional care face legătura între localităţile Sviniţa şi Berzasca. Când s-au apropiat de autoturisme, șoferii acestora au demarat în viteză spre localitatea Berzasca.
Poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea maşinilor și, cu ajutorul colegilor de la Sectorul PF Berzasca, au reușit să oprească autoturismele pe raza localității Cozla. În cele două mașini se aflau doi șoferi, cetățeni români, de 22, respectiv 33 ani, din județul Caraș-Severin.
„Imediat s-a procedat la cercetarea zonei, iar în scurt timp, cu ajutorul câinelui de urmă, au fost descoperite la malul fluviului Dunărea, precum şi în vegetaţia de la marginea drumului, nouă persoane. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele nouă persoane sunt cetățeni turci, grupul fiind format din opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani și un minor în vârstă de 13 ani”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.
În timpul cercetărilor, cetățenii turci au spus că au fost ajutați de un sârb, care i-a trecut cu o barcă Dunărea, și că intenționau să ajungă în Germania, unde urmau să plătească fiecare câte 6.000 de euro.
Cei doi şoferi români au declarat polițiștilor că urmau să-i transporte pe străini la Caransebeș, unde primeau câte 500 de euro fiecare.
Cei nouă cetățeni din Turcia sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferii români pentru trafic de migranți.

Cristian Frant

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply