Tinerii români, cei mai optimişti când vine vorba de o carieră în domeniul digital.

Tinerii români, cei mai optimişti când vine vorba de o carieră în domeniul digital.

Potrivit un studiu realizat în 15 țări, România s-a situat pe primul loc în ceea ce priveşte dorința tinerilor de a urma o carieră în domeniul digital. Cercetarea s-a aplicat pe un eşantion de 6.000 de respondenţi cu vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani, din 15 ţări: Africa de Sud, Egipt, Germania, Grecia, India, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Portugalia, Republica Cehă, România, Spania, Turcia şi Ungaria, pe un.

Astfel, mai mult de jumătate din tinerii români, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani, cred că îşi vor găsi un job în acest domeniu. Mai mult decît atât, din totalul de 15 țări participante la studiu, România are cei mai pregătiți tineri în domeniul digital.

Defalcând rezultatele pe subdomeniile economiei digitale, 27% dintre tinerii români ar prefera sa fie programatori, 23% designeri de jocuri, 22% bloggeri şi vloggeri, 17% designeri de aplicaţii şi 14% specialişti în securitate cibernetică.

Conform aceleiaşi analize, România se situează pe primul loc, cu 51% din respondenţi care afirmă că ar prefera să lucreze mai mult pentru ei inşişi sau ca antreprenori decât ca angajaţi într-o companie.

Related Posts

Leave a Reply