ZOOM pentru cursuri on line: Cum funcționează, ce este și cum poate fi folosită aplicația Zoom, în contextul începerii anului școlar, sunt câteva întrebări pe care și le pun atât profesorii, cât și elevii.
In 2020, Zoom a devenit una dintre cele mai importante aplicații software de conferințe video din lume, în contextul epidemiei mondiale de coronavirus, a telemuncii și a școlii online.
Aplicația permite interacțiunea cu colegii de muncă atunci când întâlnirile în persoană nu sunt posibile și a înregistrat un mare succes și pentru evenimentele sociale.
Este în același timp utilă și pentru școala online. Zoom a devenit un instrument esențial pentru echipele care doresc să păstreze legătura și să-și continue fluxul zilnic de lucru, cu întreruperi minime.
Pe scurt, Zoom este un serviciu de videoconferință bazat pe cloud, care poate fi utilizat fie prin video, fie numai audio sau ambele și permite înregistrarea acelor sesiuni pentru a putea fi vizualizate ulterior. Cum funcționează Zoom?
Zoom permite sesiuni de chat individuale care pot deveni apeluri de grup, sesiuni de instruire și seminarii web pentru audiențe interne și externe și întâlniri video globale cu până la 1.000 de participanți și până la 49 de videoclipuri pe ecran.
Nivelul gratuit permite întâlniri individuale nelimitate, dar limitează sesiunile de grup la 40 de minute și 100 de participanți.
Zoom oferă patru niveluri de taxare (fără a include un abonament Zoom Room):
Zoom gratuit: acest nivel este gratuit. Se pot organiza un număr nelimitat de întâlniri. Întâlnirile de grup cu participanți multipli sunt limitate la 40 de minute, iar întâlnirile nu pot fi înregistrate.
Zoom Pro, Zoom Business sunt variante pentru care se percep costuri suplimentare. Camera Zoom este o aplicație opțională.
Pentru ca cineva să se alăture unei ședințe Zoom, trebuie să îi cunoască ID-ul și parola, pe care le primește de la gazda conferinței. Invitația trebuie să conțină un link sau un ID și o parolă pentru ședința Zoom.
Poți să intri într-o conferință Zoom fără a te conecta la contul tău de Zoom sau chiar fără să ai un cont Zoom. Poți face acest lucru din aplicația Zoom pe PC-ul sau dispozitivul tău mobil, dar trebuie mai întâi să instalezi aplicația. Este posibil să intri într-o conferință Zoom și dintr-un browser web, fără a instala aplicația, dar trebuie să ai un cont Zoom pentru a o putea face.
Care este diferența dintre Zoom-ul plătit și cel gratuit?
Există câteva diferențe între planurile Zoom plătite și gratuite care merită remarcat
ZOOM GRATUIT.
Puteți descărca aplicația Zoom de pe computer sau telefon și vă puteți alătura oricărei întâlniri cu un ID de întâlnire furnizat. Puteți alege să dezactivați și sunetul sau videoclipul înainte de a vă alătura. Puteți chiar să vă creați contul Zoom gratuit, cum ar fi prin conectarea contului dvs. Google, și de acolo puteți crea o nouă întâlnire, programați una, vă puteți alătura unei întâlniri, puteți partaja un ecran, puteți adăuga contacte etc.
Rețineți că puteți fi conectat la Zoom numai pe un computer, o tabletă sau un telefon, pe rând. Dacă vă conectați la un dispozitiv suplimentar în timp ce sunteți conectat la un alt dispozitiv de același tip, veți fi deconectat automat pe primul dispozitiv.
Zoom cu plată
Puteți să vă înregistrați și să descărcați Zoom pe computer utilizând e-mailul de serviciu, dacă administratorul de sistem are un cont Pro, Business sau Enterprise. Apoi, veți dori să sincronizați Zoom cu calendarul dvs., astfel încât să puteți programa întâlniri Zoom și să invitați participanții la distanță să se alăture.
Dacă configurațio cameră Zoom, veți avea nevoie de un computer pentru a sincroniza și rula Zoom Meetings și o tabletă pentru ca participanții să lanseze Zoom Meetings.
De asemenea, veți avea nevoie de un microfon, cameră și difuzor, cel puțin un monitor HDTV pentru a afișa participanții la întâlnire la distanță și un cablu HDMI pentru a partaja ecranele computerului pe un ecran, precum și un cablu de internet pentru conexiunea dvs.
De asemenea, va trebui să descărcați „Zoom Rooms for Conference Room” pe computerul din cameră și „Zoom Room Controller” pentru tableta din sala de ședințe.
Apoi, puteți sincroniza aceste camere cu calendarul partajat al companiei dvs., astfel încât angajații să poată vedea ce săli de întâlnire sunt disponibile.
Surse: digitalcitizen.ro, www.pocket-lint.com, zoom.us
1 Comment
ZOOM pentru cursuri online,cum funcționează și cum poate fi folosită aplicatia pentru școala online! – Carasanul – Banat24
17 octombrie 2020 at 22:29[…] citeste mai mult aici […]