Serbia ,incepe testarea în masă şi ofensiva împotriva Covid 19

Serbia ,incepe testarea în masă şi ofensiva împotriva Covid 19

BELGRAD –

Preşedintele Serbiei Aleksandar Vučić a anunţat ca , în urma discuţiilor pe care le-a avut cu experţii chinezi, modificarea accesului în lupta împotriva coronavirusului, care subînţelege un număr mai mare de testări, izolarea cazurilor cu stare de infectare uşoară, însă nu va fi prelungit programul orar privind restricția de mişcarea.
Vom schimba accesul său şi cu sprijinul prietenilor chinezilor vom întreprinde testări în masă. Se aşteaptă o majorare drastică în 48 de ore. Avem teste suficiente pentru primile zile ale majorării drastice. Între timp vom primi teste noi şi oameni care să efectueze testele, a spus Vučić.
Totodată, preşedintele a spus că se va recurge la triaj cu ajutorul experţilor chinezi, iar pacienţii mai puţin afectaţi vor fi repartizaţi într-o izolare specială cu multe ieşiri şi intrări. “Putem pregăti imediat 3.000 de paturi pentru pacienţii cu stare de sănătate uşoară , să monitorizăm boala lor de la început şi până la sfârşit, spaţiul planificat fiind la Târgul belgrădean sau în Oraşul studenţesc din Belgrad, Hala Čair din Niš , Centrul Spens din Novi Sad. Mâine vom decide despre aceasta, iar armata noastră poate într-o singură zi repartiza cele 3.000 de paturi, a adăugat preşedintele.
El a indicat că pentru pancienţii cu stare de sănătate medie, se vor folosi respiratoare non-invazive, pentru cei în stare gravă, respiratoare clinice invazive care sunt mai multe la număr.

Preşedintele a apelat încă o dată la cetățeni să fie disciplinați şi curajoşi, deoarece după cum a reamintit, cedarea nu a fost şi nici nu va fi niciodată o opțiune a poporului şi țării noastre.

La rândul său, ambasadoarea Republicii China, Cen Bo, a declarat că săptămâna aceasta va sosi în Serbia încă un contingent , drept ajutor în echipamente medicale și material din China, adăugând că medicii chinezi, care au venit să ajute Serbia în combaterea coronavirusului, ultimele două zile au avut întâlniri intense cu omologii sârbi , împărtășind sfaturi și experiențe cu privire la epidemia virusului.

Bo a mulțumit președintelui Serbiei și poporului sârb pentru încrederea pe care au manifestat-o în această situație faţă de China și experții chinezi .

„Medicii noştri au vizitat câteva instituţii în Serbia importante în lupta împotriva coronavirusului, dând sfaturi experţilor sârbi”, a precizat BO.

 

Larisa Popescu

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply