Primul caz de coronavirus in Comuna  Ticvaniu Mare

Primul caz de coronavirus in Comuna Ticvaniu Mare

Un bărbat din comuna Ticvani și o femeie din Zorlențul Mare au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara după ce analizele lor au confirmat prezența coronavirusului.
Bărbatul din Ticvani ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu dar sătenii spun că omul mai ieșea prin comună, făcea cumpărături și sunt foarte speriați că ar fi putut lua și ei boala.
O femeie în vârstă de 82 de ani, care a venit recent din Spania şi a fost diagnosticată ca având COVID-19, a fost transferată, marţi după-amiaza, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor” Babeş din Timişoara.
„Pacienta s-a întors recent din Spania, de la Madrid, dar s-a autoizolat. În a zecea zi, însă, s-a simţit rău şi s-a prezentat la cortul special amenajat în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, destinat trierii epidemiologice. Medicul de la UPU a considerat că pacienta trebuie transferată pe ATI, având o insuficienţă respiratorie severă. Transferul s-a făcut, însă, cu toate măsurile de protecţie şi după echiparea ca atare a întregului personal. Pe ATI, pacienta a fost dusă direct în izolator, iar în toată această perioadă personalul medical a intrat doar echipat corespunzător. Duminică, rezultatul analizelor a venit negativ în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Analizele s-au repetat aseară, iar în această după-amiază, rezultatul a fost pozitiv”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Alina Stancovici.
Cu toate acestea personalul este revoltat și spune că nu ar fi avut echipament de protecție așa cum ar fi trebuit și se tem să nu fi contactat și ei virusul.
Potrivit Alinei Stanovici, s-au continuat demersurile conform procedurilor, iar bolnava a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.
Cristian Frant
Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply