Caras-Severin, pregatit de iarna?

Caras-Severin, pregatit de iarna?

Instituţia Prefectului a organizat astăzi o şedinţă de lucru  cu reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate, cu scopul de a îmbunătăţi dialogul şi cooperarea intersinstiţională, dar şi pentru a discuta o serie de probleme de interes pentru judeţ .
Principalul subiect abordat în cadrul şedinţei s-a referit la stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă.
Reprezentanții instituțiilor cu atribuții pe perioada sezonului rece au dat asigurări că sunt disponibile atât utilaje de deszăpezire suficiente, cât şi stocuri de materiale antiderapante, astfel încât să se poată asigura condiții optime pentru circulația rutieră în cazul producerii de fenomene meteorologice specifice acestei perioade.Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, a cerut tuturor instituțiilor implicate comunicare permanentă şi operativitate maximă în eventualitatea unor intervenții.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi pentru judeţul Caraş-Severin o informare  meteorologică, valabilă în intervalul 2 decembrie 2019, ora 07.00 – 3 decembrie 2019, ora 10.00, fenomenele vizate fiind ninsori la munte, depuneri de polei, intensificări ale vântului, vreme rece.
În perioada menționată, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul țării. În Banat, la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte. În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare. Local vor fi depuneri de polei.
La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă.
Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h.
Dana Predut
Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply