Waldemar Murgu atacat dur de către senatorul Ionuț Chisăliță

Waldemar Murgu atacat dur de către senatorul Ionuț Chisăliță

Senatorul Ionuț Chisăliță, secretarul general al PSD Caraș-Severin, spune că funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița nu este și nu trebuie să fie una politică dar că asta nu înseamnă cu nu trebuie urmărita eficiența persoanei care o deține.

Cum astăzi manager al SJU este Waldemar Murgu, despre care Chisăliță subliniază că nu este membru PSD, acesta îl atacă extrem de dur pe manager datorită cheltuielilor uriașe pe care spitalul le are dar și mai multor lipsuri material și chiar de medicamentație din Spital.

Avem un spital dar avem și un manager, ce facem cu el? Nu cu spitalul, ci cu managerul? Am primit de la Ministerul Sănătății o informare prin care ne „anunță” că suntem pe primul loc în topul datoriilor! Și continuă….

Mulți dintre dumneavoastră ar spune: ”să vă spălați cu el pe cap. Voi l-ați pus, voi să vi-l asumați!”

Domnul recepționer, pardon, „mana-zer” de lapte și de alte brânzeturi, nu este membru al partidului nostru și, vorbind de sănătate, nu cred că este importantă apartenența politică. Tu, manager, trebuie să pui spitalul pe roate. Or, Spitalul Județean din Reșița se scufundă. Angajații sunt nemulțumiți de tăierea sporurilor salariale. Medicii și asistenții de la Urgențe muncesc cu bagajul emoțional plin de înjurături. De ce? Pentru că nu mai au pe ce pune mâna, din punct de vedere medical. Medicamente de primă necesitate nu sunt. Trimiți aparținătorii să cumpere rețete ce, în mod normal, ar trebui să se găsească în rezerva UPU” spune senatorul.

Ionuț Chisăliță atrage atenția și asupra problemelor pe care le-au avut cele trei staționare în timpul iernii: ”același lucru se întâmplă și pe saloanele spitalului, pe secțiile acestuia. Iarna trecută, noaptea se oprea căldura, pentru economie. Acum, doctorii cumpără neoane, tot pentru economisirea bugetului – că, nu-i așa? – pe întuneric nu poți consulta. Și dacă domnul cu laptele nu cumpără, te uiți tu, doctor, de două, trei mii de euro pe lună, la un bec?” mai spune Chisăliță.

În concluzie, referindu-se la înscrierea lui Waldemar Murgu, deocamdată manager interimar, la concursul pentru manager al SJU Reșița, Ionuț Chisăliță spune că acesta, desi declară, nu are nici un sprijin din partea partidului de la guvernare și că nu este deloc apreciat în mediile din partid.

”Ce vreau să vă spun: sunt senator de Caraș-Severin.  Nu pot tolera maxima incompetență a domnului „manager”. Ca să nu mai vorbesc de  refuzul Domnului „manager” de a acorda voucherele de vacanță pe motiv că sunt „pomană! Deși ele sunt un drept acordat de Guvern! Stiu. O să spuneți că sistemul de sănătate este plin de probleme! Așa este!

Începând de la sub-finanțarea sistemului! Mă întreb însă cum reușesc alți manageri. Și aș incepe cu cei de la Oravița, Moldova Nouă, Caransebeș? Ca să vorbesc doar de cei din județ! O astfel de „personalitate” a reușit prin aroganța cu care tratează personalul spitalului cât și prin incompetență să fie urât de toată lumea! Din câte am înțeles „mana-zerul” nostru s-a înscris la concursul de manager al Spitalului județean.  Cică „el este susținut „…. Mă întreb de cine !?

Nu cred că un astfel de personaj care s-a remarcat doar prin „performanța” de a aduce Spitalul Județean în topul datornicilor,  chiar pe primul loc , poate fi „ajutat” să ia examenul! Nu poate un astfel de om care nu cunoaște sistemul de sănătate și nici nu-l înțelege,  să conducă Spitalul Județean! Părerea mea….” își încheie senatorul o postare recentă pe facebook.

Cristian Franț
Zi de zi, în ochii tăi

Related Posts

Leave a Reply