Apa potabila  mai scumpa pentru cetateni orasului Moldova Noua!

Apa potabila mai scumpa pentru cetateni orasului Moldova Noua!


Dupa scumpirea colectari gunoiului menajer iata ca,din 28 august ,Aqua Caras scumpeste apa  potabila si ,,canal,, noile tarife incepand cu 28 august.

Apă potabilă: 4,25 lei metru cub, fără TVA şi şi 4,63 lei metru cub, cu TVA de 9%.
Canal: 2,84 lei metru cub, fără TVA şi 3,10 lei metru cub cu TVA de 9%.

Majorarea preţurilor şi tarifelor se impune ca urmare a creşterii preţurilor la energia electrică, gaze, carburanţi, a materiilor prime şi materialelor folosite în procesul de tratare a apei. Trebuie precizat faptul că în perioada 2015-2019, AquaCaraş nu a majorat niciun preţ sau tarif, ne-a spus directorul general al societăţii, Gheorghe Filipescu.
Comform cotidianului Caon,asa au votat actionari Aqua Caras!
Reprezentanții mai multor administrații locale au decis că locuitorii județului trebuie să plătească mai mult pentru apa și canalizarea furnizate de AquaCaraș. Mai precis, tarifele au fost majorate cu indicele de inflație, la solicitarea conducerii operatorului județean de apă și canalizare. Nu toate primăriile au fost de acord cu această majorare. Spre exemplu, Caransebeșul și Băile Herculane s-au opus, ceea ce l-a făcut pe demisionarul edil de la Moldova Nouă să se lanseze în acuzații gen „comuniștilor, iar voi vă opuneți?”.
Spuneam de frăția inter-partinică pentru că au fost, totuși, de acord cu majorarea tarifelor atât Consiliul Județean (PSD), cât și primăriile din Reșița, Anina, Ocna de Fier (toate PNL), Bocșa (PMP) și Moldova Nouă (independent după excluderea din PNL).
În cifre, dacă până acum cărășenii scoteau din buzunar 4 lei plus TVA pentru metrul cub de apă și 2,67 lei plus TVA pentru metrul cub de canalizare, prețuri considerate printre cele mai mari din țară, mai ales în condițiile în care în multe localități cărășene apa vine prin cădere, de acum înainte noile tarife sunt de 4,63 lei plus TVA la apă și 3,1 lei plus TVA la canalizare.

Pentru binele comunitatii!
Torma din nou ,,impotriva ,,cetatenilor !

 

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply