Denumită generic ”Pensiunea dintre ape”și depusă spre finanțare în anul 2012, construcția nu a mai apărut nici astăzi în decorul comunei Ciclova Română, rămânând doar cererea de finanțare, cerere prin care se solicitau aproape 200.000 de euro din fonduri europene.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a ”inculpatului PERCEA ADRIAN IOAN, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene” transmite DNA.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2012, în contextul implementării proiectului – „Pensiune turistică între ape”, ”inculpatul Percea Adrian Ioan a depus la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente printre care şi un extras de cont fals, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în valoare de 199.998 euro.
Proiectul respectiv nu a mai fost implementat deoarece a fost respins de autoritatea contractantă întrucât nu îndeplinea condiţiile de eligibilitate” rețin procurorii anticorupție.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş Severin.
Anterior, Adrian Ioan Percea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, cauză în care s-a pronunţat o hotărâre de condamnare definitivă.
Prin decizia penală nr. 184 din 08.02.2018, Curtea de Apel Timișoara a hotărât condamnarea lui Ioan Adrian Percea la o pedeapsă de 2 ani și 7 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani
Judecătorii Curții de Apel au mai dispus și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la fals intelectual, toate trei în formă continuată.
”În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Percea Adrian Ioan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei comunei Ciclova Română sau în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin” mai transmite DNA.
Percea jr. achitat parțial prejudiciul cauzat părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv suma de 147.012 lei.
Curtea mai obligă la plata sumei de 289.355,43 lei, cu titlu de despăgubiri civile rămase neachitate, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii – majorări, penalități, dobânzi – care se vor calcula de la data efectuării fiecărei plăți și până la data plății integrale a creanței principale.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul Percea Adrian Ioan la plata sumei de 4.100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Cristian Frant
Zi de zi in ochii tai
1 Comment
Pesiune doar pe hârtie în familia Percea, vezi pe cine au mai trimis în judecată procurorii DNA – Carasanul – Banat24
5 august 2019 at 13:24[…] citeste mai mult aici […]