Guvernul anunta concedieri masive, desfiintari de ministere, institutii si comune

Guvernul anunta concedieri masive, desfiintari de ministere, institutii si comune

 

 

 

 

Nou-numitul consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza, susţine că nu are pretenţiile predecesorului lui Darius Vâlcov, de a controla guvernul: „Sunt un pârlit de consilier onorific. Nu iau bani pentru funcţia de consilier. Nu sunt angajat, nu iau bani, pentru că altminteri aş fi obligat. Doar aşa am libertatea de a spune ce cred“, a comentat el într-un interviu telefonic pentru ZF „Eu cred că vor urma schimbări majore“, spune el. Schimbări în fiscalitate?“
Trebuie mutată atenţia dinspre consum spre investiţii, mai spune Borza. Exploarăm zăcăminte la Marea Neagră, dar gazul va merge la unguri pentru că noi nu avem reţele de distribuţie pentru consumatorii noştri. Trebuie regândită administrarea ţării: 3.200 de sate şi comune sunt prea multe pentru o ţară din care au plecat 4 milioane de oameni. Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediu de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi, spune Borza.Pentru Z.F.
Este adevărat. În situații limită, este necesară administrarea unor soluții limită. O boală severă se vindecă doar printr-un tratament sever.Reorganizarea teritorial administrativa,este o conditie prioritara pentru limitarea cheltuielilor administrari statului.

 

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

 

Related Posts

Leave a Reply