Zaberca  are ,,mână liberă” pentru conducerea Organizaţiei Locale PSD Moldova Nouă

Zaberca are ,,mână liberă” pentru conducerea Organizaţiei Locale PSD Moldova Nouă

Disputa a fost tranşată sec de către mai marii Organizaţiei Judeţene a PSD-ului fără ca măcar să mai fie discutată în CEX. Zaberca are mână liberă să conducă aşa cum doreşte organizaţia, aceasta este poziţia oficială în acest moment. Rezultatele de la europarlamentare l-au ajutat enorm pe Zaberca şi stă deocamdată comfortabil în fotoliul de preşedinte. Cine, cum a fost factorul principal care a condus la câştigarea alegerilor nu ar mai fi trebuit să fie discutat cu atâtă patimă şi de unii şi de alţii, important că s-a câştigat şi cu un scor bun. Un lucru este clar, meritul nu aparţine în totalitate lui Zaberca, toţi au contribuit la aceste alegeri. Zaberca are totuşi un mare merit: ,,i-a adunat pe toţi şi -a pus la aceeaşi masa” un lucru mare chiar dacă acum se muşca între ei mai abir ca duşmanii PSD-ului. Schimbarea ,,factorilor de putere,, din interiorul PSD-ului la nivel central va accentua şi mai mult această luptă internă care, în mod sigur, se va propaga în toate organizaţiile locale judeţene.
În PSD Moldova Nouă îi tot mai clar că ,,cineva” nu doreşte linişte. Rezultatele de la europarlamentare ar fi trebuit să asigure liniştea politică a organizaţiei locale. Sigur că îi greu de acceptat pentru unii faptul că Zake este şeful PSD-ului la Moldova Nouă de la om de afaceri din anturajul lui Lupu şi acum şef peste Organizaţia Locală doare al dracului de tare şi clar ca bună ziuă că mulţi nu se vor împăca cu această situaţie niciodată.
Interesant este că imediat după alegeri a început tot scandalul, primul care a cedat a fost chiar Dănuţ Ţiţirigă, secretarul organizaţiei pus pe funcţie de Zaberca, după numai trei zile a dorit să excludă din partid un consilier local, pe Dăneţ iar acum după numai 30 de zile face echipa cu Danet si îl vrea faultat pe Zaberca. Ţiţirigă, conform unor surse demne de încredere, vrea şi el preşedinte doar are valoare mai mare decat ,,Zake” el fiind directorul unei multinaţionale cu circa 100 de angajaţi… de ,,pasărea mălai visează”. Ţiţirigă a revenit în politică exact când trebuia şi era mare nevoie de cunoştiinţele lui ,,subterane”, de altfel unul dintre sforari politici locali şi care fac atâta rău oraşului. Cine îl butonează pe Ţiţirigă să întreţină scandal în PSD? ???????Pentru toată lumea a fost o mare surpriză agresivitatea lui împotriva lui Torma şi acum iată împotriva lui ,,Zake” lasă multe semne de întrebare. Vom reveni asupra acestui subiect deosebit de interesant!
Cum se va tranşa disputa dintre Zaberca şi consilierii locali care nu-l mai vor? Greu de anticipat, retragerea lor din consiliu şi ulterior, dacă trebuie excluderea, nu cred că este o soluţie. Sunt totuşi PSD-işti vechi şi unii cu experienţă mare în administraţia locală. Chiar dacă astăzi Zaberca stă comfortabil pe fotoliul de preşedinte, dacă vrea politică adevarată şi nu războaie interne trebuie să înveţe să coabiteze cu toţi contestatarii lui- vin localele şi fără un lider puternic.
PSD-ul va fi ca o barcă pe furtună fără motor, în aşteptarea lui Torma salvatorul lor!

 

Carasanul

Zi de zi in ochii tai

 

Related Posts

Leave a Reply