Ministrul Deneș a verificat investițiile derulate în județul Caraș-Severin

Ministrul Deneș a verificat investițiile derulate în județul Caraș-Severin

 

Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor a prezentat investițiile derulate în județul Caraș-Severin de minister într-o conferință de presă ținută la sediul Direcției Silvice Caraș-Severin.
Suma totală alocată județului Caraș-Severin este de 56 milioane lei, din care sunt acordate pentru: gospodărirea apelor 36,5 milioane lei iar pentru domeniul silvic 19,5 milioane lei.
Și pentru că tot este campanie electorală, Deneș a țintu să prezinte și obiective de investiții dar și care proiecte propuse spre finanțare în puncte critice la noi în județ (punctele critice sunt acele puncte cu risc ridicat de inundații pentru râuri).
Banii au mers și vor mai merge în:
Regularizare Valea Mare și Boșneag la Moldova Nouă. Lucrările au fost începute în 2018
Regularizare pârâu Axin în localitatea Var, comuna Obreja.
Regularizare pârâu Belareca. Lucrările au fost începute în 2018
Refacerea lucrărilor calamitate la acumularea Oravița 1. Lucrările au început în 2019.
Regularizare pârâu Macicaș, la Prisaca, comuna Constantin Daicoviciu. Lucrările au început în 2018.
Proiectele propuse spre finanțare în puncte critice sunt: regularizare pârâu Cornișor amonte confluența Bistra, în comuna Băuțar; reprofilare pârâu Scoarța la Glimboca, amonte de DN; apărare de mal pârâu Zlagna, amonte confluențe cu râu Timiș, în Caransebeș; consolidare mal drept pârâu Valea Mare, intravilan localitatea Petroșnița, amonte stația de epurare; regularizare pârâu Ciornovar la Fororic, amonte confluența Valea Satului; amenajare albie pârâu Moravița, intravilan Bocșa, confluență râu Barzava; amenajare albie pârâu Sadovița la Sadova Veche, amonte pod DE și amenajare albie pârâu Armeniș, în zona localității Sat Bătrân, amonte pod DE.
Tot la sediul Direcției Silvice, ministrul Ioan Deneș a avut și o întâlnire cu silvicultorii și cu directorii parcurilor naționale și naturale existente în Caraș-Severin, eveniment în cadrul căruia au fost puse în discuție problemele din domeniu.
”Pe această cale aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care s-au impicat în activitățile de astăzi și mai ales domnului ministru pentru sprijinul și suportul oferit cărășenilor prin vizita de lucru de astăzi!” a declarat deputatul Luminița Jivan, în cadrul conferinței de presă.
„Pe un clasament realizat la nivel naţional între judeţe, Caraş-Severinul ocupă locul al treilea din punct de vedere al sumei alocate pentru investiţii în lucrări hidrotehnice. Suma totală pe care noi am alocat-o pe investiţii, atât pe lucrări hidrotehnice, cât şi în domeniul silvic, în 2019, este de 56 milioane lei, din care în domeniul gospodării apelor, 36,5 milioane lei, iar în domeniul pădurilor, 19,5 milioane lei. Din suma totală, avem în vedere finanţarea a cinci lucrări, unele începute deja, altele care urmează a fi efectuate, precum şi alte opt puncte critice”, a declarat Deneș la conferința de presă.

Cristian Frant

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply