La loc comanda! Instituția Prefectului suspendă un concurs organizat de Primăria Moldova Nouă

La loc comanda! Instituția Prefectului suspendă un concurs organizat de Primăria Moldova Nouă

Miercuri Primăria Moldova Nouă trebuia să organizeze concurs pentru ocuparea a două posturi de inspector, doar că acest concurs nu a mai avut loc.
Și asta nu pentru că Primăria nu ar mai avea nevoie de cei doi inspectori, ci pentru că Instituția Prefectului a suspendat concursul din motive de nelegalitate.
” Dispozitia primarului privind constituirea comisiei de concurs pentru ocuparea celor doua functii publice de executie vacante s-a emis la data de 14 decembrie 2018, nerespectandu-se termenul legal prevazut la art. 25 de HG nr. 611 din 2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, unde este specificat un termen de minimum 20 de zile pentru constituirea comisiilor de concurs inaintea desfasurarii concursului.
De asemenea, nu a fost respectat termenul legal de 30 de zile prevazut de aceeasi HG privind publicarea anuntului referitor la concurs, de catre institutia organizatoare, in Monitorul Oficial” se arată în decizia Instituției Prefectului.
În consecință concursul se amână până la reluarea procedurii de organizarea, cu respectarea prevederilor legale indicate și cu refacerea solicitării către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
Cei doi inspectori ar fi urmat să activeze în cadrul SPCLEP Moldova Nouă și respectiv Biroul Buget-Contabilitate al Primăriei Moldova Nouă.

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply