Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care firmele de deszăpezire au acţionat pe perioada codului portocaliu de ninsori.
„Nu sunt mulţumit de felul în care s-a intervenit pe drumurile judeţene. E adevărat, şi cantitatea de zăpadă căzută a fost mai mare ca de obicei, dar acest lucru nu mă face să acord circumstanţe atenuante firmelor care au avut contracte încheiate cu Direcţia de Drumuri Judeţene. Eu fac un apel către firmele care au contracte cu DDJ, şi anume, să înţeleagă faptul că, în astfel de situaţii, toleranţa noastră va fi zero. Au contracte, prin care sunt obligaţi să aibă un număr minim de utilaje, să aibă o cantitate de material antiderapant şi sunt obligaţi ca, în funcţie de nivelul drumului, să intervină conform unui grafic. În momentul în care aceste cerinţe contractuale nu sunt respectate, se vor lua măsuri”, a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin.
Potrivit conducerii Direcţiei de Drumuri Judeţene (DDJ) Caraş-Severin, pe drumurile din trei zone firmele de deszăpezire nu şi-au făcut treaba.
„Pe parcursul perioadei de avertizare de Cod portocaliu, deşi am dat ordin de intrare în bază cu absolut toate utilajele pe care societatea le-a avut în propunerea tehnică, am avut surpriza ca pe trei loturi, unu, doi şi şapte, respectiv, pe Semenic, zona Reşiţa şi zona Bocşa, să avem probleme destul de mari. Din păcate, toate cele trei loturi aparţin aceluiaşi operator economic, mai exact, unei asocieri a două societăţi comerciale”, a afirmat directorul DDJ Caraş-Severin, Gabriel Stika.
El a precizat că, în fapt, într-o primă fază a evaluării efectuate de comisia de licitaţie, înainte de a se semna contractul cu cei doi operatori economici, s-a propus excluderea acestora din procedură, dar în baza legislaţiei din România, ei au depus contestaţie, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a dat câştig de cauză.
Conform lui Gabriel Stika, reprezentanţii DDJ Caraş-Severin au efectuat verificări la toate societăţile cu care instituţia are contract, în special în zonele cu mare impact, respectiv Semenic, Muntele Mic, Bocşa şi Reşiţa, unde au fost înregistrate cele mai multe sesizări din partea cetăţenilor, „pentru a intra în condiţiile impuse de contract în maximum 24 de ore”. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, se vor lua măsurile ce se impun şi care pot ajunge până la rezilierea contractelor de deszăpezire.
O primă măsură de sancționare s-a luat deja împotriva firmei care deszăpezește drumul până la Telescaun spre Muntele Mic, care a fost amendată pentru ineficiență la finele anului trecut.
Frant Cristian
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.