Bătrânii de la Azilul din Reșița răsfățați de șefii de la CJ

Bătrânii de la Azilul din Reșița răsfățați de șefii de la CJ

Bătrânii de la azilul din Reșița şi copiii aflaţi în instituţiile sociale din subordinea Consiliului Judeţean Caraş-Severin au primit luni, de sărbătoarea Sf. Ioan, un meniu special, pregătit chiar de preşedintele CJ, Silviu Hurduzeu, şi vicepreşedintele Ionuţ Mihai Popovici, sub coordonarea unuia dintre cei mai apreciaţi bucătari din vestul ţării, Marian Popovici.
„Îi mulţumim lui chef Marian Popovici pentru că s-a implicat şi a venit alături de noi şi vreau să le urez, tuturor celor care îşi aniversează onomastica, un sincer La mulţi ani şi multă sănătate. Sunt convins că şi printre beneficiarii cărora noi le-am pregătit prânzul sunt mulţi care au sărbătorit ziua de nume. Am început de jos, de la primul nivel, adică am tăiat mai întâi ceapa, şi nu mi s-a părut deloc uşor. Cred însă că am făcut faţă cu brio tuturor provocărilor. Am intrat cu emoţii în bucătărie şi am început să tai ceapa cu mâinile tremurânde”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.
În bucătăria Centrului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa s-au aflat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Mihai Ionuţ Popovici, dar şi directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, Elena Amzoi.
„În zi de mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, sărbătoarea Sfântului Ioan, dar şi sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi, am hotărât să le facem un cadou şi să pregătim masa pentru beneficiarii asistenţei sociale din Reşiţa. Este vorba de aproximativ 300 de persoane, copii, adulţi şi bătrâni din Centrele Speranţa, Raisa, Buna Vestire şi Căminul pentru Persoane Vârstnice. O facem cu drag, pentru că vrem să dăm un semnal că şi ei sunt ai noştri. Vreau şi eu să-i mulţumesc lui Chef Marian, bănăţeanul care a dus, nu de puţine ori, steagul României şi cel al judeţului în multe locuri din lume”, a afirmat vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Mihai Ionuţ Popovici.
Coordonarea în bucătărie a fost asigurată de chef Marian Popovici, cel mai titrat bucătar din Banat. Cumpărăturile au fost făcute încă de dimineaţă, astfel încât să poată fi gătite 300 de porţii.
„Am ales ca Sfântul Ioan să-l petrec aici, ca de altfel, şi Crăciunul pe rit vechi, alături de cei nevoiaşi. Pentru ei am pregătit o supă-cremă de cartofi cu bacon şi o ceafă garnisită cu un cappuccino de ciuperci şi orez cu legume. Gustul la mâncare a fost dat de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care s-au descurcat foarte bine”, a precizat chef Marian Popovici.
Meniul a fost stabilit de celebrul chef Marian Popovici, care le-a şi oferit şi câte un dar simbolic lui Silviu Hurduzeu şi Mihai Ionuţ Popovici, un şort şi un cuţit. La rândul lor, cei doi i-au oferit cărăşanului Marian Popovici, declarat bucătarul anului 2017 de către asociaţiile profesionale din domeniu, o diplomă de excelenţă şi un tablou cu renumita cascadă Bigăr, realizat de maestrul Ştefan Popa Popas.

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply