Atunci când îți propui să scapi de câteva kilograme, e bine să ții cont de anumite greşeli involuntare, care ar putea să-ți încurce planurile.
Pe lângă renunțarea totală la proteinele animale din alimentaţie, renunțarea la micul dejun sau excesul de fructe, greşeli adesea remarcate de dieteticieni, există alte câteva “capcane” care îţi pot sabota dieta şi pe care trebuie să le eviţi.
De exemplu, nu îți repeta permanent că eşti la dietă. Când începi să mănânci sănătos cu scopul de a da jos câteva kilograme, este tentant să te gândeşti la acest lucru ca fiind o periodă trecătoare, drept urmare, odată ce ai atins numărul de kilograme dorit, ai putea să te intorci la un mod de alimentație nesănătoasă şi foarte probabil la numere în plus la vestimentație.
Când vine vorba de mancărurile preferate, nu renunța cu totul la acestea. De exemplu, dacă îți place mult pizza, o poți înlocui cu pizza cu blat de dovlecei sau conopidă este la fel de gustoasă ca cea pe care o iei de la pizzeria preferată. Brânzeturile bogate în calorii din paste, pot fi înlocuite cu un strop de ulei de măsline, creveți şi legume. Ciocolata cu lapte, o puteți înlocui cu success cu ciocolată cu conținut mare de cacao, iar în loc de înghețată, consumați un sorbet.
Salata, deşi pare un lucru benefic, dacă nu este suficient de săţioasă, devine o armă cu două tăişuri: o salată alcătuită doar din frunze te va face să îţi fie foame destul de repede după ce ai mâncat-o şi astfel ajungi să dai iama în gustări cel puţin îndoielnice, dacă nu chiar în primul fast food care îţi iese în cale. Dacă ai ales să înlocuieşti una dintre mese cu o salată, ai grijă ca aceasta să includă suficiente substanţe nutritive şi săţioase, ca de exemplu: carne slabă, ou, brânză sau nuci, avocado şi ulei de măsline.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.