În vacanța de vară, studenții pot lucra în Germania! Au început înscrierile!

În vacanța de vară, studenții pot lucra în Germania! Au început înscrierile!


A început perioada de înscriere a studenţilor care doresc să aplice pentru un job de vară în Germania! Studenții care doresc un job pe perioada vacanței de vară sunt așteptați să se înregistreze la Compartimentul EURES din cadrul Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, respectiv Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București.
În perioada următoare, studenții care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în anul 2018, de minim 2 luni, în Germania, se pot înregistra la Compartimentul EURES din cadrul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă/ respectiv Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Pentru anul 2018, sunt disponibile 50 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem fast-food, ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor.
“Menționăm că pot participa studenții cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană”, informează EURES.
Cei care doresc să aplice pentru un astfel de job, au nevoie de copie după actul de identitate, cu o valabilitate de minim 6 luni, fișa de solicitare, Bewerbung, completată ȋn două exemplare, la calculator și semnată, formularul tipizat, adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează, tipizat la facultate, adeverința de la facultate, formularul tipizat, trei fotografii tip pașaport și copie după permisul de conducere, dacă este cazul.
“Interviul cu angajatorii germani va fi susţinut prin intermediul programului Skype. Acesta este menit să verifice şi nivelul de cunoaştere a limbii germane. Toate documentele necesare pentru înscriere, precum şi instructiunile de completare a acestora pot fi obţinute de la consilierul EURES din judeţul dumneavoastră de domiciliu, sau judeţul în care se află instituţia de învăţământ superior în care sunteţi înregistraţi. Date de contact ale consilierilor EURES din cadrul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă/ respectiv Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, se găsesc pe portalul EURES România, la adresa http://eures.anofm.ro, rubrica Contact”, mai informează EURES.
Termenul limită pentru înregistrare este 9 februarie 2018.
sursa foto : EURES România

Related Posts

Leave a Reply