Unul dintre cele mai mari grupuri școlare din Caraș -Severin este Liceul Tehnologic Clisura Dunării. Cum se va desfășura activitatea școlară în Moldova Nouă? O adevărată provocare pentru autoritățile locale va fii pregătirea și gestionarea întregului sistem școlar local: măști chirurgicale, dezinfectanți, distanțare fizică în pauze și multe alte restricții pe care tinerii cu greu le înțeleg.
Directorul Grupului LTCD Mihaela Izvernar,ne comunică următoarele:
După studierea diferitelor scenarii şi consultarea tuturor factorilor decidenţi (cadrele didactice LTCD, reprezentanţii CŞE, al Consiliului Părinţilor, dar şi ai Asociaţiei de Părinţi LTCD), cel mai realist scenariu care să răspundă contextului epidemiologie local, să ţină cont de infrastructura şcolii, de resursele umane şi materiale existente, s-a dovedit a fi Scenariul 2 propus de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Acest scenariu presupune participarea zilnică a tuturor elevilor din învăţământul primar, a elevilor claselor a VII l-a şi a XI l-a şi revenirea parţială (prin rotaţie, conform orarului stabilit după consultări) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
Activităţile LTCD din acest an şcolar ţin cont de reglementările din Ghidurile publicate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Pregătirile s-au făcut cu rigurozitate, de la proceduri şi circuite clar stabilite la achiziţiile necesare, care au constat în boilere pentru a avea apă caldă la grupurile sanitare, aparate de măsurat temperatura, biocide, autocolante pentru a respecta distanţa fizică şi pentru a reprezenta grafic situarea elevilor în bănci.
Cadrele didactice au luat legătura cu clasele pe care le coordonează şi sunt în permanentă legătură cu elevii claselor LTCD.
1 Comment
De luni începe școala. Peste 36.000 de elevi și preșcolari din Caraș -Severin vor fi în clase în plină pandemie. – Carasanul – Banat24
14 septembrie 2020 at 15:24[…] citeste mai mult aici […]