CIOLACU VREA SA FIM OCUPATI DE NEMTI!
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marti, la Berlin, intr-o conferinta de presa comuna cu cancelarul german Olaf Scholz ca isi doreste ca Germania sa deplaseze trupe permanente in Romania.”Cred ca pe teritoriul Romaniei trebuie sa existe trupe germane permanente. Sper ca in curand sa avem pe teritoriul Romaniei militari germani permanenti. Este evident ca va fi un conflict de lunga durata”, a declarat Ciolacu.„Trebuie sa continuam sa oferim Ucrainei tot sprijinul necesar si salut eforturile facute de Guvernul din Germania cu care lucram foarte bine pe aceasta zona. Subliniez sustinerea noastra pentru inceperea in cel mai scurt timp a negocierilor de aderare la Uniunea Europeana atat pentru Ucraina, cat si pentru Republica Moldova”, a mai spus Ciolacu.Scholz:„Tarile noastre au relatii extrem de bune si stranse. Minoritatea germana din Romania si comunitatea din ce in ce mai numeroasa de romani din Germania sunt punti de legatura foarte importante intre societatile noastre si in interiorul acestora. Si relatiile noastre economice sunt imbucuratoare. Volumul comertului bilateral a atins anul trecut cifre record.Asa cum probabil va puteti imagina, astazi am discutat mai ales despre situatia privind politica de securitate pe Flancul estic al NATO si despre urmatorul summit NATO, de la Vilnius, de saptamana viitoare. In primul rand, doresc sa multumesc explicit Romaniei pentru reactia ferma pe care a avut-o la invazia rusa in tara vecina, Ucraina. Romania are o contributie remarcabila prin primirea a nenumarati refugiati din Ucraina, prin asistenta acordata in contextul livrarilor de ajutoare in Ucraina si al exporturilor de cereale prin intermediul European Solidarity Lanes”, a declarat Scholz, intr-o conferinta de presa comuna cu Ciolacu.Independenta nu e pentru noi!Numai cu grumazul sub cizma straina ne simtim bine!
PENTRU RATING, CIOLACU AR MERGE SI CU CARUTA!
Premierul Marcel Ciolacu a plecat, marti, intr-o o vizita de lucru in Germania cu un avion de linie. Este un nou episod in continua campanie de imagine in care s-a lansat seful PSD.Dupa ce in urma cu doua saptamani a mers cu metroul, fiind filmat si fotgrafiat „intamplator” chiar de catre PSD-isti din aparatul de propaganda al partidului, Ciolacu a tinut sa pleca in Germania cu un avion de linie. Din nou, „intamplator”, Ciolacu a fost filmat in aeroport si avion, imaginile fiind difuzate pe larg la Antena 3 si alte posturi finantate de PSD. PSD refuza in continuare sa detalieze sumele pe care le pompeaza in posturile TV, desi sunt mai multe hotarari judecatoresti prin care este obligat sa prezinte aceste informatii.Corect! Prostimea trebuie sa vada ca e condusa de unul de-al ei!
MARELE MUT PROMULGA MARELE NIMIC!
USR a organizat, marți după-amiază, în fața Palatului Cotroceni, un protest în contextul în care președintele Klaus Iohannis a promulgat la ora 17.00, într-o ceremonie festivă, controversatele legi ale educației.Membri și parlamentari USR afișează bannere și pancarte cu mesaje precum: „Eșecul României Educate: 50.000 de copii nu s-au înscris la BAC”, „Marele mut promulgă azi marele nimic”, „România educată, altă generație sacrificată”.USR a condamnat ”festivismul” pus în scenă de președintele Klaus Iohannis cu ocazia promulgării celor două legi ale Educației și a organizat un protest pentru a marca eșecul proiectului “România Educată”.
USR a desfășurat un banner în fața palatului Cotroceni cu mesajul: ”Eșecul României Educate: 50.000 de copii nu s-au înscris la BAC”.Senatorii USR au adus și pancarte la protest: “Marele mut promulgă marele nimic”, “România Educată, altă generație sacrificată”.Deputatul Irineu Darău a declarat că ”aceste legi ale educației nu înseamnă nimic altceva decât sacrificarea unor alte generații. De la cel mai înalt nivel în stat, se celebrează promulgarea unor legi lipsite de ambiție, care nu vor schimba nimic major în sistemul de învățământ, ceea ce înseamnă mult timp pierdut – cu rezultate ireversibile. Iar ultimii 8 ani de „România Educată” vorbesc de la sine: nimic nu s-a îmbunătățit, ci dimpotrivă. Asistăm la un dezastru „garantat Iohannis”.Senatorul Ștefan Pălărie a declarat că noile legi ale educației, elaborate cu ”expertiza” reprezentanților PSD, PNL și UDMR dar fără consultarea experților în științele educației, nu vor duce la îmbunătățirea actului educațional și la redresarea sistemului de învățământ din România.Hai ca sunteti carcotasi! Chiar credeati ca Romania io sa devina educata asa rapid? Asteptati sa mai treaca macar doua trei sute de ani!
IOHANNIS ISI FACE INCALZIREA PENTRU NATO?
Aliații NATO au convenit marți, 4 iulie, să prelungească mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an, până la 1 octombrie 2024, transmite Alianța Nord-Atlantică. Aliații arată astfel că preferă un lider experimentat în locul unui succesor, în condițiile riscurilor aduse de războiul din Ucraina, relatează Reuters.Mandatul lui Jens Stoltenberg urma să expire anul trecut, dar a fost prelungit pentru a păstra continuitatea la conducerea NATO după criza generată de invazia Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.Într-o postare pe Twitter, Jens Stoltenberg a declarat că este onorat de decizia aliaților NATO de a-i prelungi mandatul.”Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord ne-a asigurat libertatea și securitatea timp de aproape 75 de ani, iar într-o lume mai periculoasă, Alianța noastră este mai importantă ca niciodată”, a spus el.Decizia înseamnă continuitate la vârful NATO, comentează Reuters, în condiţiile în care aliații trebuie să găsească o cale de mijloc între a sprijini Ucraina în fața invaziei rusești și a evita un conflict direct între NATO şi Rusia.Jens Stoltenberg este considerat un lider constant, cu suficientă răbdare pentru a negocia și găsi consens între aliați. Sunt calități importante, având în vedere sarcinile care îi revin în continuare, printre care aceea de a reorganiza forţele NATO către apărarea împotriva oricărui atac rusesc.De asemenea, Stoltenberg va trebui să găsească un compromis între diferențele de viziune privind implicarea NATO în Asia. SUA insista pentru un rol mai important al Alianței în contracararea Chinei, în timp ce Franţa insistă ca NATO să se concentreze mai ales pe zona nord-atlantică.Diplomaţii şi experții îl laudă pe Jens Stoltenberg pentru felul în care a reușit să găsească un echilibru în interiorul NATO între statele care cer sprijin maxim pentru Kiev şi altele, mai prudente, care se tem de declanşarea unui conflict global.Secretarul general al NATO este liderul civil al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. El coordonarea activitatea Alianţei, prezidează reuniunile Consiliului Nord-Atlantic şi a celor mai importante comitete ale alianţei. Nu conteaza cate lucruri bune a facut Stoltenberg!Iohannis are forta sa le strice pe toate daca ajunge la carma NATO, asa cum se aude!
ASCHII DE ISTORIE!
-
În 1919, la Boston, SUA, a avut loc „Marea Epidemie de Gripă”. Printre cei afectați se numărau oameni deopotrivă sănătoși și tineri.
-
În anul 1814, la Beerwah, India, un tigru pe nume „Old” a ucis aproximativ 1250 de oameni în timpul vieții sale.
-
În secolul al XIV-lea, în Europa, au existat cazuri de „Dans maniac”, o epidemie în care oamenii dansau frenetic și compulsiv până la epuizare sau chiar moarte.
-
Cazul „Tânărului Prinț” din Franța, în secolul al XIX-lea, în care un băiat pretindea că a fost răpit și crescut de sălbăticiuni.
-
În secolul al XVII-lea, a existat fenomenul „Vânătoarei de vrăjitoare” în Europa, în care mulți oameni au fost acuzați și executați pentru practici considerate vrăjitorie.
-
Oamenii de știință au exhumat corpul lui Wolfgang Amadeus Mozart în 1801 pentru a descoperi cauza morții sale.
-
În 1838, Edgar Allan Poe a publicat un roman numit „The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket”, care descria o călătorie suprareală și ciudată pe mare.
-
În 1908, la Tunguska, Siberia, a avut loc o explozie puternică, în urma căreia a dispărut un număr mare de copaci, iar autoritățile nu au reușit să identifice cu exactitate cauza acestui eveniment.
-
În 1922, în Anglia, Howard Carter a descoperit mormântul lui Tutankhamon, o descoperire care a captivat întreaga lume.
-
În 1945, în Japonia, orașele Hiroshima și Nagasaki au fost bombardate cu bombe atomice, încheindu-se astfel cel de-al Doilea Război Mondial.
-
În 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om care a zburat în spațiu.
-
În 1974, în Kenya, a fost descoperită femeia preistorică „Lucy”, cu o vechime de aproximativ 3,2 milioane de ani.
-
În 1986, la Cernobîl, Ucraina, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente nucleare din istorie.
-
În 1991, Uniunea Sovietică s-a destrămat, punând capăt Războiului Rece.
-
În 2001, au avut loc atacurile teroriste din 11 septembrie asupra Turnurilor Gemene din New York, schimbând cursul istoriei globale.
-
În 2004, un tsunami devastator a lovit țările din Asia de Sud-Est, cauzând moartea a peste 230.000 de oameni.
-
În 2006, Pluto a fost retrogradată de la statutul de planetă la cel de planetă pitică.
-
În 2011, revoltele și războaiele arabe, cunoscute și sub numele de „Primăvara Arabă”, au început să se răspândească în regiunea Orientului Mijlociu și a Africii de Nord.
-
În 2016, alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite a fost considerată o surpriză majoră.
-
În 2019, prima fotografie a unui crater negru din spațiu a fost obținută și prezentată publicului.
-
În 2020, pandemia de COVID-19 a afectat întreaga lume, schimbând modul în care oamenii trăiesc și interacționează.
-
În secolul al XVI-lea, în Franța, regina Caterina de Medici credea în horoscoape și astrologie și a angajat astrologi pentru a-i ghida deciziile politice.
-
În 1906, în orașul american San Francisco, un cutremur de magnitudine 7,8 a distrus mare parte din oraș, iar incendiile care au urmat au devastat și mai mult zona.
-
În secolul al XVIII-lea, călătorul și scriitorul englez Jonathan Swift a scris romanul „Călătoriile lui Gulliver”, o satiră socială cu elemente fantastice și ciudate.
-
În secolul al XVII-lea, la Salem, Massachusetts, SUA, au avut loc procese de vrăjitorie, în urma cărora mai multe persoane au fost condamnate și executate.
-
În 1972, în Statele Unite, în timpul meciului de baschet cunoscut sub numele de „Imaculata vs. Queens”, jucătoarea Jackie Stiles a marcat 109 puncte, un record care rămâne și astăzi înregistrat în baschetul universitar feminin.
-
În secolul al XVIII-lea, în Franța, regina Maria Antoaneta era pasionată de modă și a devenit cunoscută pentru extravagantele sale creații vestimentare.
-
În 1938, în Statele Unite, Orson Welles a transmis la radio o adaptare radiofonică a romanului „Războiul lumilor” de H.G. Wells, care a indus panică în rândul ascultătorilor care credeau că o invazie extraterestră era în desfășurare.
-
În 1983, la București, România, a avut loc o eclipsă totală de soare, eveniment care a atras atenția internațională.
-
În secolul al XIX-lea, medicul englez John Snow a investigat un focar de holeră din Londra și a descoperit că sursa era apa contaminată, ceea ce a dus la îmbunătățirea igienei publice și a practicilor de sănătate.
-
În 1947, un fermier din Roswell, New Mexico, SUA, a pretins că a găsit rămășițe ale unui OZN prăbușit, declanșând zvonuri despre existența vieții extraterestre.
-
În secolul al XVI-lea, navigatorul portughez Ferdinand Magellan a călătorit în jurul lumii și a demonstrat că Pământul este rotund.
-
În 1969, Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit pe Lună.
-
În secolul al XVII-lea, în Anglia, au existat cazuri de „isterie colectivă” în care un grup de oameni a prezentat simptome fizice inexplicabile și ciudate.
-
În 1989, în Berlin, Germania, Zidul Berlinului, care a separat orașul în două părți în timpul Războiului Rece, a fost demolat, marcând sfârșitul diviziunii.
-
În 1903, frații Wright au realizat primul zbor motorizat controlat și au inventat aviația modernă.
-
În secolul al XVII-lea, în Franța, cardinalul Richelieu a fondat Academia Franceză, cu scopul de a promova și standardiza limba franceză.
-
În 1960, medicul și psihologul american Peter Tripp a petrecut 8 zile fără somn într-un experiment, manifestând efectele extreme ale privării de somn.
-
În 2010, în Chile, 33 de mineri au fost prinși timp de 69 de zile într-o mină, iar operațiunea de salvare a lor a atras atenția lumii întregi.
-
În secolul al X-lea, vikingii au fondat un așezământ în America de Nord numit Vinland, în actuala zonă a Canadei.
-
În secolul al XV-lea, exploratorul chinez Zheng He a călătorit prin Oceanul Indian cu flote de nave uriașe, cu mult înainte de călătoriile lui Columb sau Magellan.
-
În anul 30 î.Hr., Egiptul a fost condus de către ultima regină faraon, Cleopatra al VII-lea.
-
În 1066, bătălia de la Hastings a marcat cucerirea normandă a Angliei de către Wilhelm Cuceritorul.
-
În 1347, Europa a fost devastată de pandemia ciumei negre, care a dus la moartea a aproximativ 25 de milioane de oameni.
-
În 1492, Cristofor Columb a călătorit în America și a deschis calea explorării și colonizării continentului de către europeni.
-
În 1517, Martin Luther a publicat cele 95 de teze, marcând începutul Reformei Protestante în Europa.
-
În 1588, Armada Spaniolă a fost învinsă de către flota engleză în cadrul celei mai mari bătălii navale din istorie.
-
În 1789, a început Revoluția Franceză, care a dus la răsturnarea monarhiei și la instaurarea Republicii în Franța.
-
În 1815, la bătălia de la Waterloo, Napoleon Bonaparte a fost învins, punând capăt imperiului său și încheind epoca napoleoniană.
-
În 1848, s-a desfășurat Marea Revoluție din Europa, o serie de revolte și schimbări politice care au avut loc în mai multe țări europene.
-
În 1865, sclavia a fost abolită în Statele Unite în urma încheierii Războiului Civil.
-
În 1898, racheta inventată de fizicianul român Traian Vuia a realizat primul zbor autopropulsat și controlat al unei aeronave.
-
În 1914, a izbucnit Primul Război Mondial, un conflict global devastator care a schimbat harta politică și socială a lumii.
-
În 1920, femeile din Statele Unite au obținut dreptul de vot prin adoptarea celei de-a 19-a amendamente la Constituția SUA.
-
În 1947, a fost adoptată Declarația Universală a Drepturilor Omului de către Adunarea Generală a ONU.
-
În 1959, Fidel Castro a preluat puterea în Cuba și a instaurat un regim comunist, care a durat peste 50 de ani.
-
În 1969, Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit pe Lună în cadrul misiunii Apollo 11.
-
În 1979, Ayatollah Khomeini a preluat puterea în Iran, marcând începutul unei perioade de regim islamic radical.
-
În 1989, Zidul Berlinului a fost demolat, punând capăt diviziunii dintre Est și Vest în Germania.
-
În 1990, Nelson Mandela a fost eliberat din închisoare, marcând începutul sfârșitului apartheidului în Africa de Sud.
-
În 1991, Uniunea Sovietică s-a destrămat, punând capăt Războiului Rece.
-
În 2001, atacurile teroriste din 11 septembrie au avut loc în Statele Unite, schimbând cursul politicii și securității globale.
-
În 2004, Facebook a fost lansat, marcând începutul unei revoluții în mediul digital și în modul în care oamenii interacționează.
-
În 2011, revoltele și războaiele arabe, cunoscute și sub numele de „Primăvara Arabă”, au început să se răspândească în Orientul Mijlociu și în Africa de Nord.
-
În 2015, Acordul de la Paris a fost semnat, angajând țările din întreaga lume să lupte împotriva schimbărilor climatice.
-
În 2016, alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite a fost considerată o surpriză majoră.
-
În 2019, prima imagine a unui crater negru a fost obținută și prezentată publicului.
-
În secolul al XVI-lea, călătorul și exploratorul englez Sir Francis Drake a fost implicat în luptele contra Spaniei și în circumnavigarea globului.
-
În 1963, Martin Luther King Jr. a rostit celebrul său discurs „I Have a Dream” în Washington, D.C., devenind un simbol al mișcării pentru drepturile civile.
-
În secolul al XVIII-lea, regina Maria Antoaneta a Franței era cunoscută pentru extravaganta sa cheltuială și pentru comentariul său despre pâinea care a condus la mitul „Să mănânce tort”.
-
În secolul al XIX-lea, medicul englez John Snow a investigat un focar de holeră din Londra și a descoperit că sursa era apa contaminată, contribuind la îmbunătățirea igienei publice.
-
În secolul al XVIII-lea, în Franța, regina Caterina de Medici credea în horoscoape și astrologie și a angajat astrologi pentru a-i ghida deciziile politice.
-
În 1906, la San Francisco, un cutremur devastator de magnitudine 7,8 a distrus mare parte din oraș, iar incendiile care au urmat au amplificat daunele.
-
În 1938, Orson Welles a creat panică în Statele Unite prin emisiunea radio „Războiul lumilor”, care a indus ideea unei invazii extraterestre.
-
În 1989, un protest pașnic cunoscut sub numele de Revoluția de Catifea a avut loc în Cehoslovacia, punând capăt regimului comunist.
-
În 1994, Africa de Sud a organizat primele alegeri democratice, punând capăt apartheidului și marcând începutul erei lui Nelson Mandela.
-
În 2008, criza financiară globală a avut un impact major asupra economiei mondiale, determinând recesiune și schimbări semnificative în sistemul financiar.
-
În secolul al XIX-lea, exploratorul britanic David Livingstone a realizat expediții în Africa și a căutat izvoarele fluviului Nil.
-
În secolul al XVII-lea, în Salem, Massachusetts, au avut loc procese de vrăjitorie în care mai multe persoane au fost condamnate și executate.
-
În 1804, Napoleon Bonaparte a fost încoronat împărat al Franței, punând bazele unui nou imperiu francez.
-
În 1869, Canalul Suez a fost finalizat, conectând Marea Mediterană cu Marea Roșie și oferind o rută navigabilă între Europa și Asia.
-
În 1929, a avut loc Marea Criză Economică, care a afectat economiile din întreaga lume și a dus la măsuri drastice de combatere a sărăciei.
-
În 1945, încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial a dus la crearea Organizației Națiunilor Unite, în încercarea de a promova pacea și cooperarea internațională.
-
În 1963, președintele american John F. Kennedy a fost asasinat la Dallas, Texas.
-
În 1992, Uniunea Europeană a fost înființată, marcând începutul unei perioade de integrare politică și economică în Europa.
-
În secolul al XVI-lea, în Anglia, regina Elisabeta I a domnit și a asistat la apogeul epocii elisabetane, cunoscută pentru artă, literatură și explorări maritime.
-
În 1972, Richard Nixon a devenit primul președinte american care a vizitat China, deschizând calea pentru relații diplomatice mai strânse între cele două țări.
-
În 1986, dezastrul de la Cernobîl a avut loc în Ucraina, fiind cel mai grav accident nuclear din istorie.
-
În 2010, Thailanda a fost lovită de inundații catastrofale, care au provocat pierderi de vieți omenești și pagube semnificative în infrastructură.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.