Premiera mondială, Italia renunta la taxele pe autostrăzi

Premiera mondială, Italia renunta la taxele pe autostrăzi

 

Italia va lua, în curând, o decizie cu privire la renunțarea taxelor pe autostrăzi, o acțiune care va genera probabil tensiuni în relația cu compania Autostrade per l’Italia, care operează mai mult de jumătate din drumurile cu taxă, transmite Bloomberg.Un proiect de act normativ vrea să împiedice plata a miliarde de euro drept compensație pentru Autostrade per l’Italia, potrivit unui document analizat de Bloomberg. „Victimele accidentului de pe podul Morandi cer dreptate și rapoartele arată că nu au fost efectuate suficiente lucrări de întreținere”, a spus Conte, în cadrul unei conferințe de presă la Roma.
O porțiune de pod pe autostrada A10, în apropierea orașului Genova, s-a prăbușit în urmă cu 16 luni. Autostrada este operată de Autostrade per l’Italia, divizie a companiei Atlantia, deținută de familia Benetton, care a încercat să pună capăt intențiilor Guvernului italian de a revizui contractele, deoarece afacerea era una profitabilă.
Premierul țării, Giuseppe Conte, a declarat că Guvernul va încheia o exminare a procesului de revocare, după prăbușirea podului Morandi, în regiunea Liguria din nord-vestul Italiei, în apropiere de oraşul de coastă Savona, informează mediafax.ro

 

Dana Predut

Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply