Comuna Gârnic a rămas fără apă, primarul arată către noul Guvern

Comuna Gârnic a rămas fără apă, primarul arată către noul Guvern


Localitățile din Gârnic au rămas fără apă, deși nu este nicio avarie la sistemul de alimentare ci pentru că nu le-a dat Dumnezeu mai mult. Mai multă apă, desigur.
Primarul Nicolae Tismănariu recunoaște problema și spune că nu se poate pune cu Dumnezeu, programul de raționalizare al apei fiind impus de către lipsa apei din sursa forată. Iar asta pentru că nu a prea ploat.
Primarul Tismănariu arată spre noul Guvern care, prin OUG, a schimbat alte ordonanțe ce trimiteau bani pe un proiect de alimentare cu apă către Gârnic.
”Am  ședință  ordinară de consiliu local la  ora 19  si dupa  inca  o sedinta de îndată  pentru  rectificare buget, ce s-a primit  prin  HG971/2019.
Da  sunt  probleme, nu este  apă, se  furnizează de  duminică  de la  ora  12  si  pana miercuri la  ora 18 si  se oprește  joi  dimineață  8  si se aduna  până  sîmbătă  seara  la  ora  18.
De unde sa fie daca  de la  sursa de apă  de unde avem  captarea nu  este. Am proiect  pe  OUG  114  depus  la  Guvern  dar  noul  guvern  a  modificat  OG” spune primarul.
Întrebat dacă se poate face ceva pentru rezolvarea situației, primarul recunoaște că ”doar  Dumnezeu  poate, însemnând  sa ploua sa se acumuleze  apă în  peșteră”.
Potrivit primarului din luna iunie nu a mai  ploat, doar  2-3  ore  răzlețe așa că au secat și toate  fântânile din  sat.

Cristian Frant

Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply