Pesta porcina , dezbătută la Prefectură

Pesta porcina , dezbătută la Prefectură

Instituţia Prefectului a organizat astăzi o şedinţă de lucru cu reprezentanţi din conducerea unor instituţii publice, în cadrul căreia au fost abordate problemele cu care aceştia se confruntă în activitatea pe care o coordonează.
Principala temă de discuţie a întrunirii a fost intensificarea măsurilor împotriva introducerii şi răspândirii virusului Pestei Porcine Africane pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, având în vedere că apropierea sărbătorilor de iarnă este caracterizată de creşterea numărului de porci sacrificaţi.
La nivel naţional, în doar patru judeţe nu a fost confirmată prezenţa virusului PPA, judeţul Caraş-Severin fiind unul dintre acestea. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean, va desfăşura zilnic controale în trafic, în localităţile considerate ca puncte de risc, mai exact cele de la intrările în judeţ, pentru descurajarea comerţului ilegal de porcine şi produse provenite de la acestea. De asemenea, o campanie de control se va derula şi la operatorii din sectorul alimentar pentru a verifica dacă aceştia respectă măsurile privind combaterea pestei porcine africane şi condiţiile referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea şi comercializarea cărnii proaspete şi ale produselor din carne de porc.
Cristian Frant
Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply