Consiliul Local Moldova Nouă în care USL trăieşte!  Sub deviza căpuşăm împreună banii Primăriei!

Consiliul Local Moldova Nouă în care USL trăieşte! Sub deviza căpuşăm împreună banii Primăriei!

Da, în Banat mai exact în localitatea Moldova Nouă, USL trăieşte, consilierii liberali şi PSD-iştii primarului Torma Adrian au reinviat  ,,Uniunea Social Liberală”. Dovada sunt ultimele şedinţe de Consiliul Local în care relaţia politică a devenit atât de strânsă că mătură totul în Consiliul Local. Dacă în Banat şi la nivel naţional PNL-ul a câştigat aproape totul, iată că în Banat există o enclava, Moldova Nouă, în care linia naţională liberal trasată de conducerea liberală şi  preşedintele Iohannis nu contează. Ieri în sedinţa de Consiliul Local s-a votat proiectul referitor la înfiinţarea unei Societăţi Comerciale care să preia majoritatea activităţilor serviciului de Gospodărie Urbană, compartiment funcţional al Primăriei Moldova Nouă, toţi consilierii au votat înfiinţarea acestei societăţi, consilieri PNL, PSD, sârbi şi consilierul Cârpean Ioan nu se ştie acum din partea cărui partid mai voteaza,consilierii Partidului Verde prin vocea dl. Stoca Milivoievici au cerut retragere de pe ordinea de zi a proiectului, argumentând că banii primăriei vor fi ,,sifonaţi” de către această societate. Iată, cum banii primăriei Moldova Nouă vor fi furaţi sistematic prin căpuşarea serviciului de Gospodarie Urbană, noua societate are ca activitate exact aceleaşi atribuţiuni ca şi Serviciul de Gospodărie Urbană, colectarea gunoiului menajer din tomberoane, măturat stradal şi tot ceea ce a executat până în prezent acest serviciu public.

Când s-a renunţat la serviciul de măturat stradal executat de S.C. Ionela S.R.L, în data de 1 februarie 2018, Torma, ,,guriţa de aur” (porecla pe care o are în diferite redacţii de presă) declara aşa pentru Express de Banat…

,,Măturatul stradal, în grija asistaților social. Pentru o economie de 400.000 de lei!”

Sute de mii de lei din bugetul orașului Moldova Nouă se pierdeau anual pe măturatul stradal, asta în timp ce alți bani erau cheltuiți pentru asistații social. Primarul Adrian Torma promite că lucrurile vor sta altfel începând chiar de astăzi.
Primarul orașului din Clisură își pune din nou lumea în cap printr-o decizie nu tocmai ușor de digerat, cel puțin pentru asistații social din Moldova Nouă. „Evident că nu poți fi pe placul tuturor și aproape toate deciziile majore de schimbare îmi sunt atacate și criticate”, recunoaște Adrian Torma.
De această dată, primarul a decis să plaseze măturatul stradal în slujba asistaților social, care vor lucra de acum cu normă întreagă de 8 ore. „Primăria Moldova Nouă plătea aproximativ 400.000 lei pentru măturatul stradal anual, dar în același timp avem la ajutor social un număr de aproximativ 100 de cetățeni care trebuie să presteze între 2 și 9 zile de muncă în cadrul primăriei. Până acum nici un primar nu a avut curajul să își asume o schimbare în această direcție și să folosească eficient atât resursele financiare, cât și forța de muncă avută la dispoziție”, spune primarul Adrian Torma.
Până acum, măturatul stradal se făcea cu o firmă privată, care însă lucra tot manual, așa cum o vor face începând de astăzi și asistații social. Aceștia vor primi toate ustensilele necesare din partea Primăriei, iar cei 400.000 de lei vor rămâne în contul administrației locale.


Iată cum dintr-un foc, Marian Draghici, devine asistatul social al Primăriei Moldova Nouă şi încă unul al dracului de scump. În încheiere, atragem atenţia colegilor de la Express de Banat că informaţia referitoare dată de Cărăşanul în data de 26 noiembrie 2019 este reală 100% şi nu un ,,FAKE NEWS AL OAMENILOR NOCIVI”, reţetă ideală de sifonat bani publici ,,căpuşarea administraţiei locale” cu o societate care preia atribuţiile serviciului public, prima dată tocăm mărunt serviciul public, disponibilizări, contractele aflate în derulare cu alţi operatori le întrerupem şi uşor punem oraşul pe butuci, apoi venim cu soluţia salvatoare: ,,o societate care să facă acelaşi lucru şi la conducere punem un ,,pupincurist politic” asta înseamnă căpuşarea banului public în prima fază, în a doua fază când vor veni instituţiile statului în control şi cercetări se va numi furt pentru că asta este.

Dana Predut

Zi de zi, in ochii ta

Related Posts

Leave a Reply