S-au deschis secţiile de vot în ţară. Câţi români au votat în prima oră. Prezenţa, mai mică decât în primul tur

S-au deschis secţiile de vot în ţară. Câţi români au votat în prima oră. Prezenţa, mai mică decât în primul tur

Astăzi, cu începere de la ora 7, s-au deschis urnele și pentru cetățenii de pe teritoriul României. La nivel national prezența la vot este sub cea din primul tur, la ora 9 prezența medie fiind de 3% dintre cetățeni, cei mai sârguincioși fiind locuitorii din Ilfov, unde votaseră deja 3,68%.
La Moldova Nouă prezența e sub media națională, de doar 2,76%, cei mai harnici fiind cei de la secțiile din Măcești și Moldovița unde prezența la vot a sărit deja de 5 procente.
Dacă în primul tur la Moldovița prezența sărea mult de 5 procente, cât este acum în primul tur, la Măcești prezența era mai mică decât acum în turul doi, în primul tur până la această oră votând puțin peste 3 procente.
Alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători ca în primul primul tur. Secţiile de vot s-au deschis în ţară la ora 07.00 şi se închid la ora 21.00.
Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare. În ţară, cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare, pe liste suplimentare. Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

Cristian Frant

Zi de zi ,in ochii tai

 

Related Posts

Leave a Reply