Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi, Marcel Vela este ministru

Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi, Marcel Vela este ministru

Guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban a fost învestit, luni, de plenul reunit al Parlamentului. S-au înregistrat 240 voturi „pentru”, din tot atâtea voturi exprimate.
„Parlamentul acordă votul de încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, minimum 233 voturi pentru. Ca urmare a faptului că 240 au votat pentru acordarea încrederii Guvernului, se constată că este în întrunită majoritatea pentru ca Parlamentul să acorde încredere programului de guvernare şi listei Guvernului Orban”, a precizat senatorul Silvia Dinică.
„Am purtat noroc astăzi Guvernului Orban”, a afirmat vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, care a condus şedinţa Parlamentului.
„Parlamentul a acordat votul său de încredere Guvernului, programului şi listei Guvernului. Adresez felicitările premierului Orban, echipei sale”, a adăugat Gorghiu.
”România are guvern, un govern legitim care a obținut votul de încredere al Parlamentului în ciuda unui boicot rușinos făcut de PSD, s-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat un vot de încredere pentru guvernul nostru.Le mulțumesc partenerilor nostril care au fost alături de noi la moțiunea de cenzură și la mulțumesc tuturor partidelor care au fost alături de noi” a spus Ludovic Orban în prima sa conferință de presă în noua ipostază.
Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. Astfel, Florin Cîţu – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Finanţelor Publice, Ion Ştefan – propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Violeta Alexandru – propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale au primit aviz negative.
Cei care au primit vot favorabil în comisiile parlamentare sunt: Marcel Vela – propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Ciucă – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Apărării Naţionale, Ioan Marcel Boloş – propus pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, Victor Costache – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, Bogdan Gheorghiu – propus pentru funcţia de ministru al Culturii, Monica Anisie – propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei, Bogdan Aurescu – propus la Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu – propus pentru Ministerul Justiţiei, Lucian Bode – propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Virgil Popescu – propus pentru funcţia de ministru al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Nechita Adrian Oros – propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Costel Alexe – propus pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ionuţ Stroe – propus pentru a ocupa funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.
În guvernul Ludovic Orban este și un membru din Caraș-Severin, actualul senator Ion Marcel Vela.
Marcel Vela a fost preşedinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă a Senatului, între februarie şi septembrie 2018, potrivit CV-ului afişat pe site-ul Senatului..Senatorul PNL este membru în Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic, precum şi în Comisia pentru învăţământ.Acesta s-a născut pe 2 iunie 1963 în Armeniş, judeţul Caraş Severin. Marcel Vela a absolvit Licerul Traian Doda din Caransebeş şi Şcoala de Ofiţeri în Rezervă – Lipova, precum şi studii superioare, politehnice şi ştiinţe juridice, potrivit sursei citate.Trei mandate de primar al muncipiului Caranşebeş a avut liberalul, în intervalul 2004-2016, iar în perioada 2001-2004 a fost consilier municipal. Între anii 2000 şi 2001 a fost prefect al judeţului Caraş-Severin.Între 1996 şi 2000 a fost consilier municipal, iar în perioada 1992 şi 1996 a fost viceprimar al municipiului Caransebeş.Vela este membru fondator al filialei PNL Caraş Severin din ianuarie 1990, conform sursei menţionate.

Cristian Frant

Zi de zi, in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply