Agitație mare la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” din Moldova Nouă după ce o elevă s-a îmbolnăvit de tuberculoză

Agitație mare la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” din Moldova Nouă după ce o elevă s-a îmbolnăvit de tuberculoză

Agitație mare în ultimele săptămâni printre elevii și cadrele didactice de la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” din Moldova Nouă după ce s-a aflat că una dintre elevele liceului s-a îmbolnăvit de tuberculoză. Cu toții au făcut adevărate pelerinaje la policlinici și spitale pentru a-și face analizele, de teamă să nu se fi contaminat de tuberculoză.
Liniște de mormânt, însă, la Inspectoratul Școlar Județean și la Direcția de Sănătate Publică unde nimeni nu știa nimic, nu fusese raportat niciun caz de tuberculoză.
Pentru ca situația să devină și mai explozivă, timp de trei zile am încercat să luăm legătura cu directorul școlii, dar aceasta nu răspundea nici la telefon, nici la mesaje.
Profesorul Ioan Moatăr, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, este singurul care a reușit să facă lumină în acest caz. ”Este vorba despre o elevă de la Liceul Tehnologic ”Clisura Dunării” care s-a îmbolnăvit în luna septembrie de tuberculoză și a fost internată la spitalul din Timișoara. Totuși cazul nu a fost raportat nici la Inspectoratul Școlar nici la Direcția de Sănătate Publică pentru că nu se impunea, eleva îmbolnăvindu-se în perioada vacanței de vară, când nu s-au făcut cursuri, nu a fost la școală și nici nu a venit în contact cu elevii sau cadrele didactice” ne-a lămurit inspectorul școlar Ioan Moatăr,,

 

Dana Predut

Zi de zi ,in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply