Remus Borza agita ,,spiritele politice,,  in Caras-Severin

Remus Borza agita ,,spiritele politice,, in Caras-Severin

Mai mulți lideri PSD susțin că declarațiile lui Borza nu reprezintă punctul de vedere al PSD și că reprezintă o opinie personală. Aceștia mai cred că Borza i-a fost impus premierului Dăncilă în poziția de consilier din exteriorul partidului.
In urma, cu doua zile  Remus Borza declara ,Trebuie regândită administrarea ţării: 3.200 de sate şi comune sunt prea multe pentru o ţară din care au plecat 4 milioane de oameni. Trebuie redus numărul de ministere, trebuie redus numărul de instituţii. Este o enormă birocraţie, o enormă cheltuială de bani, bani care trebuie să meargă în autostrăzi şi şcoli. Mediu de afaceri are nevoie de un milion de oameni, în vreme ce, în instituţiile de stat, sunt sute de mii de oameni care stau degeabă pe bani mulţi, spune Borza.Pentru Z.F.
Şi totuşi sunt şi lideri locali care cred că dacă sa-r reorganiza administraţia locală, scăderea cheltuielilor ar genera venituri foarte mari care ar putea fi dirijate către investiţiile locale.
Opinia primarului comunei Garnic este surprinzator de ,,reformatoare” şi reală.
Imaginaţi-vă în Clisura Dunării o singură primărie, la Moldova Nouă şi desfiinţate toate primăriile din zonă, câţi bani ar fi disponibili pentru investiţii in fiecare sat ,,lunar”. Nu s-ar găsi constructori în România daca sa-r pune în practică reorganizarea teritorial administrativă a tari. Dar, deocamdată sunt doar opinii ale unora şi altora.

Dana Predut

Zi de zi in ochii tai

Related Posts

Leave a Reply