Un singur cetățean din altă țară membră UE a ales să voteze în Caraș-Severin

Un singur cetățean din altă țară membră UE a ales să voteze în Caraș-Severin

 

 

Doar 1 cetățean străin dintr-o țără a Uniunii Europene, cu reședința sau dominiciliul în județul Caraș-Severin, și-a manifestat intenția de a vota la alegerile europarlamentare.
Conform legii, cetățenii străini din țările member UE au obligația ca în termen de 60 de zile înainte de alegeri să se înregistreze pe liste suplimentare, la primăriile pe raza cărora locuiesc.
Conform prefectului Matei Lupu „este vorba despre un locuitor din Bozovici”.
El va putea vota doar la alegerile europarlamentare, însă nu și la referendum.
Cetăţenii comunitari nu sunt obligaţi să voteze dacă au solicitat înscrierea pe lista electorală specială, iar cei care părăsesc România nu trebuie să ceară eliminarea de pe listă.
În județ, pe listele peramente vor fi distribuite, la cele 365 de secţii de votare, în total, 881,421 buletine de vot (câte 293,807 pentru alegerile europarlamentare şi cele două întrebări ale referendumului naţional), 1.825 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 270.616 timbre autocolante.
Împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne va fi asigurată menţinerea ordinii publice la secţiile de votare, în ziua votării.
La acest scrutin, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

 

Cristian Frant

Zi de zi in ochii tai

 

 

Related Posts

Leave a Reply