Guvernul promovează România cu Cascada Bigăr, dar alocă și bani pentru amenajarea turistică a zonei

Guvernul promovează România cu Cascada Bigăr, dar alocă și bani pentru amenajarea turistică a zonei

 

Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, pe Facebook și la Antena 3, videoclipul de promovare a zonelor turistice din România. Printre puținele obiective turistice prezentate direct în clip este și Cascada Bigăr din Caraș-Severin.
Videoclipul durează trei minute și 33 de secunde, iar în perioada următoare urmează să fie prezentate și versiuni mai scurte, a menționat Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-o emisiune la Antena 3.
„România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an” este sloganul sub care ministerul de resort a publicat videoclipul pe pagina de Facebook.Pe coloana sonoră se aude naistul Nicolae Voiculeț, iar Ilie Năstase este singura vedetă care apare, deoarece este primul număr 1 din istoria tenisului. „Te aștept în țara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”, spune Ilie Năstase.Pe lângă monumente, videoclipul cuprinde secvențe din cluburi și de la festivalurile de muzică destinate tinerilor.

Guvernul nu se folosește doar de notorietatea monuentului naturii de pe DN 57 ci și investește în amenajarea turistică a zonei. De altfel, chiar la această oră, cascada Bigăr este preluată de Compania Națională de Investiții unde a început proiectarea pentru construirea unei pasarele dar și a unei platforme betonate pe care se vor amenaja căsuțe de lemn pentru micii comercianți. Primăria Bozovici, proprietara terenurilor a făcut numeroase demersuri pentru realizarea acestei investiții care, spune primarul Adrian Stoicu, ar fi fost mult mai greu de realizat fără sprijinul deputatei Luminița Jivan.

Compania Națională de Investiții ne-a comunicat că lucrarea va fi finalizată în termen de opt luni și prevede și o parcare, alei pietonale dar și o pasarelă care să lege parcarea de cascada Bigăr.
Potrivit Coca Cola HBC România numărul de turiști la primul an după amenajarea minimală  a cascade este unul record: ”Cascada Bigăr și-a dublat numărul de vizitatori, la un an de la amenajarea eco-turistică a zonei”!La un an de la amenajarea eco-turistică a zonei Cascadei Bigăr, numărul turiștilor s-a dublat. Dacă în perioada 2016-2017 au vizitat cascada 50.000 de turiști, în intervalul 2017-2018, numărul lor a depășit 100.000. Cel mai mare flux de vizitatori a fost înregistrat în perioada 01-06 iunie 2017, imediat după ce au fost finalizate lucrările de amenajare a zonei.
Percepția turiștilor despre zona Cascadei Bigăr s-a îmbunătățit considerabil, 90% dintre ei declarând că se vor întoarce în zonă”, a declarat Mile Galcan, Responsabil Comunități, Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

 

Cristian Frant

Zi de zi in ochi tai

 

Related Posts

Leave a Reply