ISU Semenic ,sedinta de evaluare a activitatii pe anul 2018 ,secretarul de stat Raed Arafat prezent!

ISU Semenic ,sedinta de evaluare a activitatii pe anul 2018 ,secretarul de stat Raed Arafat prezent!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” al județului Caraș-Severin a avut astăzi ședința de evaluare a activității pe anul 2018, ședință la care a luat parte și subsecretarul de stat Raed Arafat, șeful Direcției pentru Situații de Urgență.
Inspectorul șef al ISU Semenic a prezentat principalele cifre statistice pentru anul 2018 dar și dezideratele lui 2019, printre ele fiind și continuarea documentației tehnice privind modernizarea Detașamentului de Pompieri Moldova Nouă cu o finanțare accesată de la Banca Mondială.
Imediat după prezentarea evaluării a fost invitată să ia cuvântul deputatul Luminița Jivan, care a ținut să-i felicite pe salvatori și să-i mulțumească lui Raed Arafat pentru rolul important în perioada cu cod portocaliu din decembrie 2018. A mai vorbit prefectul județului, Matei Lupu, președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care a subliniat că CJ are un parteneriat cu ISU și Municipalitatea din Vârșeț pentru dotarea cu tehnică de intervenție a ISU Semenic, la final luând cuvântul și dr. Raed Arafat.
Arafat a subliniat că au fost deja trimise două autoscări noi, cea existentă fiind mai veche de 30 de ani și că vor mai veni altele și în 2019, că Serviciul Județean de Ambulanță a primit autospeciale noi, la fel și SMURD și a ținut să sublinieze că dotările continuă și în 2019, inclusiv pentru Salvamont dar și dotări speciale penru intervențiile la incendiile de vegetație, care nu sunt deloc puține în Caraș-Severin.
Arafat a subliniat că în județ este și o problemă de personal, că ar trebui schimbată legea astfel ca medicii de medicină de urgență și alte specializări importante să poată fi încadrați mai ușor și mai repede, a subliniat importanța folosirii voluntarilor, pe care i-a încurajat și cu care s-a și fotografiat la finalul manifestării.

Cristian Frant

Related Posts

Leave a Reply