În Caraș Severin trecerea în Noul An a fost liniștită și fără evenimente majore

În Caraș Severin trecerea în Noul An a fost liniștită și fără evenimente majore

În județul nostru nu au fost consemnate evenimente majore la trecerea dintre ani, ci doar mici incidente, izolate și acestea.La Spitalele din Moldova Nouă și Oțelu Roșu nu s-a înregistrat nicio naștere spun managerii celor două unități spitalicești și nici alte evenimente deosebite. La Spitalul Orășenesc din Oravița, în schimb, la doar o oră de la Revelion s-a prezentat un cuplu, soț și soție, care s-au intoxicat cu monoxid de carbon și care au fost preluați de personalul de specialitate al Spitalului, primind îngrijirile medicale ce se impun, ne-a declarat dr. Felician Fara, managerul Spitalului Orășenesc Oravița.Deși am încercat să avem și situația de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, directorul medical al Spitalului de acolo nu a putut fi contactat.
Și pompierii se pare că au avut un final de 2018 liniștit, excepție făcând dimineața de 31 decembrie când, la Văliug, a luat foc o cabană turistică, însă pompierii au reușit să stingă incendiul fără ca acesta să se propage și la alte cabane și nici nu au existat victime umane. Iar la Delinești un țăran a rămas fără nutrețuri după ce sălașul a luat foc și a mistuite aproape toți baloții de fân adunați peste an de om. Nici aici nu au fost victime umane.
La începutul lui 2019, chiar în jurul orei 3 dimineața, un tânăr de numai 15 ani zăcea întins pe carosabil în intersecția dintre DN 58 și DN 58A, în Soceni. Prezența de spirit a doi șoferi atenți, care au oprit și semnalizat luminos zona i-au fost salvatoare, căci exista riscul să fie călcat de autoturisme. O ambulanță SMURD l-a transportat pe tânăr la Spitalul Județean de Urgență din Reșița însă acesta nu a vrut să rămână internat. Se pare că acesta consumase o cantitate mare de alcool, care l-a răpus inconștient, chiar pe drumul național.
La Spitalul Județean de Urgență din Reșița prezentările la UPU SMURD au fost în cifrele unor zile normale, undeva la 150 de persoane venind la medic, fie cu probleme digestive, psihiatrice, cardiace sau de altă natură, aproximativ o treime dintre ei rămânând internați în spital.
Cât privește demografia, anul 2018 a fost încheiat de o fetiță care a venit pe lume cu numai câteva ore înainte de Revelion iar anul 2019 a fost unul al băieților, doi băieți de 3 kg, respectiv 3,6 kg fiind aduși pe lume chiar în prima zi a anului, ne-a comunicat Roxana Bălan Nafiru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Dana Predut

Related Posts

Leave a Reply