Nicolae Drăgan: ”La spitalul din Moldova Nouă nu se cumpără medicamente din afară”

Nicolae Drăgan: ”La spitalul din Moldova Nouă nu se cumpără medicamente din afară”

 

 

Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Nicolae Drăgan, a ținut să organizeze o coferință de presă de bilanț la finele lui 2018 și să sublinieze că, în acest an, au fost bani pentru toate serviciile medicale ale CJAS.
De asemenea acesta a explicat că, în timpul anului, echipa de conducere a Casei a avut mai multe discuții cu managerii spitalelor din județ, pentru a-i ajuta să atragă câți mai mulți bani de la CJAS dar, cu o condiție: servicii medicale de calitate.
Drăgan recunoaște că, mai ales la Reșița, sunt situații în care bolnavii încă ar putea fi puși să-și cumpere medicamente, deși nu ar trebui, pentru că au fost foduri anul acesta. ”Eu lucrez de 20 de ani în CJAS Caraș-Severin și pot spune că bugetul de anul acesta a fost cel mai mare din ultimii 20 de ani!” a explicat și Mirela Zemman, directorul de contractare al Casei.
Drăgan spune că astfel de practici țin, în primul rând, de managerii de spital. Dacă managerul nu permite niciun medic nu poate cere pacienților să cumpere medicamente din afara spitalului. ”La spitalul din Moldova Nouă nu se cumpără medicamente” a spus Drăgan, la fel fiind și la Oravița ori Oțelul Roșu.
Doctorul Laurențiu Mărțuică, medicul șef al Casei, a avut și o recomandare pentru bolnavii puși în asemenea situații: să păstreze bonurile și să vină să reclame la CJAS.
Din informațile noastre, lucrurile nu stau tocmai așa,bolnavii incă isi cumpară medicamentele si uneori cele utile pentru ingrijirea unui bolnav.

Frant Cristian

Related Posts

Leave a Reply