,,Bicu,, de la Moldovița ,l-a împuns rău pe Torma

,,Bicu,, de la Moldovița ,l-a împuns rău pe Torma

Gheorghe Dobrescu locuitor al satului Moldovița, ,,cartier,, al orașului Moldova Nouă , poreclit de prieteni ,,Bicu ,,a reușit în câteva ore să dea peste cap întreaga agendă politică județeană și locală în Moldova Nouă. Moldovița , considerat cartier al orașului Moldova Nouă a rămas , ca infrastructură locală, la nivelul anilor 60, străzi interioare pietruite, fără canalizare și apă curentă. De altfel , în comparație cu toate satele aflate în apropiere,Moldovița a rămas cu mult în urmă, probabil și datorită numărului mic de locuitori ,circa 200 ,aspect care a contribuit la marginalizarea acestui sat.Disperați de starea proastă a drumului de acces către sat distrus în urma ploii torențiale care s-a abătut asupra zonei Moldovița ,mai mulți cetățeni din sat în frunte cu Gheorghe Dobrescu au dat năvală. peste Consiliul Local aflat în ședința ordinară din 29 -08-2018 . Torma ,,edilul ,,de Moldova Nouă a fost luat prin surprindere de apariția cetățenilor revoltați de nepăsarea autorităților locale.Schimb de replici dure între Torma si ,,Bicu,,vor rămâne de poveste în orașul de pe Clisură și anume…”cine ești TU cel care nu ai fost angajat niciodată să mă tragi la răspundere” , spune Torma. “Poate că nu am fost angajat , dar plătesc impozite pe casă și mașină ca la oraș , și noi trăim intr-un “ cătun” , nu cartier al unui Oraș .Eu nu vreau să apar în presă și nu îmi place scandalul , dar nu se mai poate trăi așa , cărăm apă cu canta și ne spălăm la lighean.Mâine o să mergem și peste Consiliul Județean și Prefectul de Caraș-Severin Lupu Matei” a spus Bicu.Torma speculând momentul , s-a lipit de protestatari, așa cum au încercat și liberalii lui Orban în București la demonstrație și din cetățeni revoltați împotriva primarului de Moldova Nouâ s-au trezit că îl vor însoți la Consiliul Județean pe Torma revoltat de nepăsarea Conducerii Consiliului Județean .Sigur că Torma a încercat să “dreagă busuiocul” pentru domnia sa țipând prin sala de ședințe a Consiliului Județean . Din păcate, doar iubitorii de scandal au apreciat momentul, deoarece ,din punct de vedere legal și juridic , principalul vinovat este Primăria Moldova Nouă în frunte cu Torma și anume :
1.În caz de calamități naturale responsabil pentru sesizarea prefecturii si Consiliului Judetean intră în responsabilitatea primăriilor, adică Torma și ai lui.
2.În anul 2017 cu mare tam tam și scandal inițiază HC Local nr.79/8/05/2017 proiect ce prevedea reabilitarea prin betonare a unei porțiuni de drum în lungime de 2 km și lățime de 4m. Din cele două puncte de mai sus niciunul nu a fost respectat de Torma,mai ales că în 2017 luna mai contul primăriei era ,,căcălău de bani,,vorba românului din Banat,peste 50 de miliarde lei… Ce spune Lupu Matei, Prefectul Județului Caraș- Severin de revolta cetățenilor din Moldovița . Prefectura Județului Caraș- Severin nu a fost sesizată de distrugerea drumului de către ploaia torențială , acolo unde au fost calamități am ajutat administrațiile locale ,azi am luat la cunoștință de această calamitate și marți vom fi prezenți pentru reparații . Înțeleg frustrarea oamenilor și supărarea lor, dar primarii sunt vinovați dacă pe teritoriul lor administrativ au loc calamități și nu sesizează Prefectura și Consiliul Județean. Lavinia Almăjan, liderul grupului PSD din Consiliul Local: “ Luni voi convoca toți consilierii PSD , cât și alți consilieri ai altor formațiuni politice pentru a formula o plângere penală împotriva primarului Torma Adrian referitoare la neaplicarea HCL nr79/08/05/2017 . Am fost beșteliți , jicniți ca la ușa cortului pentru acel proiect care zace aruncat printr-un sertar, în loc să fie pus în aplicare. Cetățenii au dreptate să fie revoltați , nu este posibil ca 7 km de drum să-i strabati în aproape 2 ore, este strigător la cer, mai ales că primăria putea intervenii pe acel drum pe situații de urgență.”

Ramane de vazut daca,autoritatile se vor tine de cuvint ……

Carasanul

Related Posts

Leave a Reply