Cupa Europeană WKC la karate, un real succes! Copiii României au fost cei mai buni!

Cupa Europeană WKC la karate, un real succes! Copiii României au fost cei mai buni!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Municipiul Reșița se bucură de o notorietate tot mai mare, în ceea ce privește evenimentele sportive de anvergură. În ultima perioadă, în urbea Bârzavei, au fost organizate, o serie de acțiuni sportive, care mai de care mai importante. Ultimul act sportiv, desfășurat la Reșița, s-a încheiat ieri, și a avut în prim plan, karateka. Cupa Europeană WKC la karate, disputată timp de două zile în orașul de la Poalele Semenicului s-a bucurat de un real succes, iar rezultatele obținute de români la această întrecere, au fost și ele pe măsura organizării.
La final, în clasamentul pe națiuni, România s-a clasat pe primul loc la copii și cadeți, și pe locul cinci la juniori și seniori.
De la clubul Sport Star Anina, club de care se ocupă inițiatorul evenimentului de la Reșița, Marian Mesinschi, au urcat pe podium Giorgiana Avasîlcăi, Alesia Iurea, Andrei Buzdug, Denisa Lucasciuc, Irina Vișovan, Sandra Toma, Andreea Lupu, Paul Dragomir, Apolo Moldovan, Bogdan Tuculia și Andrei Iurea.
Cupa Europeană WKC la karate s-am desfășurat, timp de două zile, la Sala Polivalentă din Reșița. Pe lângă concursul propriu zis, spectatorii s-au bucurat și de mai multe momente artistice.
Acțiunea a adunat în urbea Bârzavei aproximativ 300 de sportivi din 11 țări europene. Au luptat pentru medalii, Anglia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Rusia, Italia, Serbia, Macedonia, Slovenia, Urcraina și România.
„Ne bucurăm că am putut organiza la Reșița cea de-a X-a ediție a Cupei Europene WKC. Sper ca acest eveniment a fost unul reușit și aș dori să le mulțumesc sportivilor, antrenorilor, arbitrilor și președinților, care au decis să vină în România pentru această competiție. Consider că la Cupa Europeană WKC, organizată la Reșița, s-au întrecut cei mai buni sportivi din Europa, iar sportivii noștri au avut o evoluție meritorie. De asemenea, cred că oaspeții noștri au apreciat organizarea și s-au simțit bine la Reșița. Nu a fost ușor să organizăm o astfel de competiție la Reșița, dar satisfacția este deplină”, a spus antrenorul Marian Meșinschi, unul dintre organizatorii acestei competiții.
Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, a fost nelipsit și de la acest eveniment sportiv.
„Mulțumim Federației Internaționale și mă bucur foarte mult că s-a organizat în Reșița această comeptiție la care au participat cei mai buni sportivi din România și din Europa. Sper că delegațiile străine s-au simțit bine în orașul nostru și sper că au putut vizita obiectivele turistice din Reșița : muzeul de locomotive, care este unic în Europa de sud-est, Grădina Zoologică și nu în ultimul rând împrejurimile Reșiței, care sunt minunate. Au participat destul de mulți sportivi, peste 300 și mă bucur că la această competiție a primat fair-play-ul. Sperăm ca pe viitor să avem o la fel de bună colaborare cu Federația Internațională de Karate și să putem organiza în orașul nostru și alte competiții de mare anvergură”, spune viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

Related Posts

Leave a Reply