Jandarmii cărășeni dau sfaturi importante turiștilor montani!

Jandarmii cărășeni dau sfaturi importante turiștilor montani!


Gerul, ceața și frigul s-au instalat la finalul anotimpului rece și în județul Caraș – Severin, loc de unde întârzie să plece. Din acest motiv, jandarmii cărășeni sunt precauți, în mod special cu turiștii montani, cărora le dau sfaturi importante.
Ținând seama de ceața densă din zona montană, jandarmii cărăşeni recomandă tuturor turiștilor, să evite deplasările pe traseele montane, indiferent de nivelul de pregătire și echipare. Pe vreme rea, ceață, ger sau viscol, turiştii trebuie să se deplaseze în grup compact fără să rămână cineva în urma grupului.
“Pe timpul deplasărilor nu consumaţi băuturi alcoolice, deoarece acestea diminuează capacitatea de efort, iar în cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil, datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate, dar și când s-a produs accidentul”, informează Jandarmeria Caraș – Severin.

Related Posts

Leave a Reply