Jandarmii montani, la datorie!

Jandarmii montani, la datorie!


Patru tineri au avut nevoie de jandarmii montani. Aceștia au rămas înzăpeziți în apropierea Platoului Semenic și au avut nevoie de intervenții speciale.
Jandarmii montani din cadrul Postului Văliug au fost solicitați dis-de-dimineață, să intervină în sprijinul a 4 tineri rămași înzăpeziți cu autoturismul în apropierea Platoului Semenic.
“Turiștii, două fete şi doi băieți intenționau să ajungă în Stațiunea Semenic. La un moment dat nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, rămânând suspendați din cauza gheții formate în acea zonă”, se arată pe site-ul Jandarmeriei Caraș – Severin.
Jandarmii montani au intervenit cu lopeți, reuşind în aproximativ o oră să spargă stratul de gheață format şi să repună autoturismul în mişcare. Jandarmeria Montană recomandă turiștilor ca înainte de a pleca în zona montană, să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, să își doteze autoturismul corespunzător, pentru condiţii de iarnă şi să folosească drumurile deschise circulaţiei.
În cazul în care sunteți victima unui accident în zona montană sau martorii savârșirii unor fapte de natură antisocială adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență ‘112’.

Related Posts

Leave a Reply