Elevii școlii gimnaziale numărul 2 din Reșița au obținut încă un rezultat extraordinar. De data aceasta nu este vorba de un meritoriu loc pe plan educațional, ci de o medalie națională pe ramură sportivă.
Școala Gimnazială numărul 2 din Reșița se laudă la fiecare sfârșit de an cu unii dintre cei mai buni elevi din oraș. Elevii școlii reșițene sunt mereu printre primii la toate olimpiadele naționale la care participă. La fel s-a întâmplat și la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Echipa de minihandbal mixt a prestigioasei școli din urbea Bârzavei, a luptat anul acesta cu succes în cadrul fazei naționale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.
Micii jucători pregătiţi de profesorii Gheorghe Brânzei şi Liliana Dacica au avut un parcurs foarte bun, încununat în cele din urmă cu medaliile de bronz. Performanţa a fost obținută la Cluj-Napoca, municipiu care a găzduit turneul final ONSS la handbal mixt pentru învăţământul primar.
În faza grupelor, elevii din Reșița au obținut două victorii și au pierdut un meci. Talentații elevi ai școlii reșițene au jucat apoi semifinala, contra campioanei din Suceava, unde Reșița a fost învinsă. Pentru Reșița a urmat apoi lupta pentru locurile trei-patru, meci care le-a oferit şansa unei frumoase revanşe în fața echipei Școlii Gimnaziale „Ioan Alexandru Bassarabescu” Ploiești, învingătoarea din grupă. De această dată, reşiţenii nu au mai greșit și au câștigat cu 20-17. Victoria le-a adus reșițenilor, medaliile de bronz.
“Am avut deosebita bucurie și satisfacție să ne întoarcem acasă cu medalia de bronz, urcând pe podiumul național. Acestă medalie este rodul muncii noastre cu acești copii, de la clasa pregătitoare până în clasa a IV-a, deci 5 ani de pregătire. În clasa a III-a au fost îndrumați de către noi, profesorii de la Școala Gimnazială 2, către cluburile de performanță,de la Liceul “Traian Vuia” și clubul “Adrian Petrea”, unde și-au desăvârșit pregătirea în acest domeniu. Echipa noastră a avut o comportare exemplară, câștigând în grupe, 2 jocuri. Am pierdut un joc cu campioana județului Ploiești la 2 goluri, fapt ce ne-a permis de pe locul 2 în grupă să accedem în semifinală, unde am avut un joc extrem de dificil cu Suceava, care a fost cea mai bună echipă din turneu. Pierzând acest joc am avut dreptul de a juca finala mică, în ultimul joc, ultima zi a turneului, cu echipa școlii gimnaziale din Ploiești. Am reușit să învingem după ce am pierdut în grupe. Jocul a fost deosebit de disputat și copiii noștri chiar dacă au fost egalați spre final au revenit și au marcat 4 goluri consecutiv, câștigând în final cu 3 goluri. Bucuria a fost extrrem de mare. Consider că această medalie este meritată și este încununarea muncii noastre cu acești copii minunați. A fost un turneu dificil, cu 5 jocuri în 3 zile. Elevii noștri au dat dovadă de curaj și devotament. Cu accidentări, au reușit în ultimul joc victoria și prețioasa medalie de bronz pentru școala noastră, pentru oraș și pentru județ”, a declarat profesorul Gheorghe Brânzei.
Medalia de bronz obținută de cei mici, vine și ca un cadou pentru profesorul Gheorghe Brânzei, care anul acesta a adunat 40 de ani de carieră în domeniu.
“După 40 de ani de carieră în acest domeniu, la un an înainte de pensionare am reușit aceată performanță care ne onorează și ne bucură în mod deosebit. Mulțumesc conducerii școlii, primăriei și colegilor”, a adăugat profesorul Gheorghe Brânzei.
Au jucat pentru Reșița la Cluj-Napoca reşiţenii Robert Back, Alexandru Albu, Andrei Glăvan, Ian Andrei Schinteie, Ionuț Popovici, Luca Buzatu, Rebeca Imbri, Flavia Tîmpa, Ioana Ursul și Alessia Diaconescu, sportivi însoţiţi la competiţie de profesorii Gheorghe Brânzei şi Adina Tâmpa.
Related Posts
Alegeri Prezidențiale 2024
Cazul polițistului de 58 de ani și mesajele nepermise către o minoră: Tăcerea autorităților de la Moldova Nouă stârnește revoltă
Banatul Montan strălucește la Romexpo
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
1 Comment
Carasanul » Bronz național la minihandbal, pentru elevii de la Școala Gimnazială 2 din Reșița – Banat24
21 iunie 2017 at 11:12[…] citeste mai mult aici […]