Șocant! Moldova Nouă intră în criză economică si politică?

Șocant! Moldova Nouă intră în criză economică si politică?

torma 1

Fără precedent în Caraș-Severin! Primăria Moldova Nouă prin ,,demnitarul,, Torma Adrian intră în era scumpirilor. După scumpirea gunoiului menajer, urmează scumpirea serviciului de transport public local. Mâine 08-05-2017 este convocată ședința extraordinară a  Consiliului Local începand cu orele 9.00. 10 proiecte se află pe ordinea de zi iar 4 dintre acestea atrag atenția în mod special:
1. Proiect cu nr.1 se referă la modificarea organigramei în vederea înființării unui nou post în organigrama aparatului de specialitate a primarului și anume ,,Inspector de specialitate,, în cadrul Compartimentului Cultură, Sport, Turism. Rămâne de văzut pentru cine se pregătește acest post..În mod cert o ,,combinație,, politică așa cum au fost mai toate angajările făcute în ultimele 8 luni.
2. Proiectul cu nr.3 se referă la tăierea a 4092 mc de pădure (1308 mc produse secundare și 2784 produse de igienă) aflată în proprietatea Primăriei Moldova Nouă și administrată de Direcția Silvică Caraș-Severin. Șocant este că anual se pot extrage 682 mc conform documentelor prezentate de către Ocolul Silvic Moldova Nouă. Iată că, datorită faptului că din anul 2012 nu s-au făcut tăieri, în anul acesta tăiem tot ce nu s-a tăiat până în prezent!
3. Proiectul cu nr.6 proiect ce se referă la achiziția serviciilor de promovare a localității în mass-media audiovizuală. Ca să vezi..Moldova Nouă este acum super promovată prin zecile de scandaluri locale și mai nou și județene, scandaluri generate și întreținute de către ,,demnitarul,, Torma, începând de la jignirea locuitorilor cu apelativul ,,țărani nesimțiți,, și continuând cu multe altele pe care mie personal îmi este jenă să le scriu. Cui vrea să mai plătească Torma din banul public ,,imagine personală,, în condițiile în care Primăria Moldova Nouă are un ziar local și câteva zeci de postaci pe faceebok?
4. Proiectul cu nr.10, proiect ce se referă la majorarea prețului pentru transportul public local de la 1 leu la 2 lei de persoană. Ce este foarte interesant este faptul că reprezentanții societății care organizează transportul local cer 4 lei/călătorie. Surpriza vine pe proiectul de hotărâre: Torma deja a hotărât că va fi 2 lei/persoană. De unde și până unde hotărăște de unul singur viitorul preț doar în baza unui raport semnat de către administratorul public Sdeornea Sorin și care nu spune nimic. Mai contează datele tehnice și Consiliul local când ai majoritate în Consiliu? O altă latură interesantă a acestui document este nota de fundamentare prezentată de către transportator în care apar valoric costurile lunare de leasing pentru microbuzele cumpărate. Greu de crezut că astăzi un om de afaceri nu știe că ratele lunare de leasing sunt deductibile ca și cheltuiala, aspect avantajos din punct de vedere fiscal pentru toate firmele.
În încheiere mă întreb: de ce nu s-a scos la licitație serviciul de transport public ,dacă societatea care operează transportul local are probleme financiare? Să vină alt operator care poate derula acest serviciu la prețuri normale pentru situația economică a orașului care este acum în cădere liberă în urma reducerii drastice a activității celei mai mari firme aflate pe raza orașului, Delphi Pachard. De unde atâta grijă din partea ,,demnitarului,, Torma pentru banul altuia..?! Rămâne un mister pe care îl vom descoperi tot împreună!

 

Să auzim de bine!

Cărășanul

Related Posts

2 Comments

  1. Titu
    7 mai 2017 at 23:43 Reply

    Jenant ce aberati se vede ca faceti politica la greu cu zuarul asta ce face bine nu vedeti cum savedeti voi ca voi jucati pe bani grei….DNA

  2. simici stevan
    8 mai 2017 at 19:10 Reply

    Care o sa scrie,,imi place, aceasta hotarare a consiliului local Moldova Noua.Traim,aici,cu venituri la minim,greu se platesc toate datoriile la preturi actuale,ce o sa facem acuma.Multumim consiliului ca se gandeste la locuitorii din oras.

Leave a Reply