Bravo Torma ai dat lovitura !

Bravo Torma ai dat lovitura !

Untitled-1

13 aprilie ora 10 zi nefastă pentru locuitorii orșsului Moldova Nouă! Ședința de Consiliu Local convocată în data de 13, orele 10, sau cum a ajuns mapa cu proiectele de pe ordinea de zi ,noaptea !Cu 16 proiecte pe ordinea de zi , ședință care în mod normal cu un așa număr mare de proiecte trebuia discutată într-o ședință extraordinară și mapa primită cu câteva zile bune înainte pentru o analiză serioasă. De ce zi nefastă? Simplu! Iată cum doar 9 consilieri locali au hotărât în regim de urgență majorarea și aplicarea mai multor taxe începând cu 1 mai, cât și majorarea tarifului de colectare a gunoiului menajer la 10 lei de persoană /lună iar pentru societăți la 145 lei/lună. Practic aproape s-a triplat prețul, în condițiile în care primăria suportă transportul la deponeu și taxa de mediu, iar în ședința de consiliu din luna martie s-a votat achiziția a 1500 de ecopubele adică primăria practic suportă aproape toate cheltuielile legate de gunoiul menajer. Cum și de ce s-a răzgândit Torma așa peste noapte și nu mai înființeaza firma primăriei rămâne o mare enigmă pentru toți cetățenii orașului.

Noile taxe care au apărut cât ai bate din palme sunt:
-taxa aviz construcție persoane juridice  100lei
-taxa aviz construcție persoane fizice 80 lei
-taxa demolare 52 lei /mc persoane fizice și juridice
-taxa colectare și transport deșeuri voluminoase 119lei /oră
-taxa colectare și transport deșeuri vegetale  119lei/oră
-taxa colectare gunoi menajer persoană fizică 10 lei/lună
-taxa colectare gunoi menajer persoană juridică 145lei /lună
-taxa specială pentru persoane fizice fără contract de salubrizare este de 20 lei/persoană/lună/mc
–taxa specială pentru personae juridice fără contract de salubrizare este de 200 lei/lună /mc.

Am încercat să stăm de vorbă cu consilierii PSD dar au refuzat să comenteze nebunia prețurilor pe care le impune Torma prin consilierii liberali, sârbi și PMP.Singurul care a dorit să spună lucrurilor pe nume este Jiva Latovlevici.În urmă cu nici o lună era vorba că preluăm transportul prin  noua firmă pe care Torma spunea că o va înființa, fiind nemulțumit de activitatea depusă până în prezent de SC. Ionela. Iată azi, în Săptămâna Mare, cetățenii orașului Moldova Nouă au primit un ,,cadou frumos,, din partea liberalilor în frunte cu Torma. Consilierii liberali, sârbi și PMP au votat fără să pună un amendament la acest proiect. Noi, consilierii Partidului Verde, am încercat să blocăm aceste majorări, din punctul meu de vedere foarte mari, dar nu am putut. Astăzi cetățenii orașului nostru culeg ce au semănat, adică politici împotriva oamenilor, pentru că asta e realitatea..pe de o parte Guvernul și parlamentul încearcă să îmbunătățească viața cetățenilor prin scutiri de taxe și impozite iar la nivel local câte un primar le ia prin aceste măsuri și bruma asta de câștig.

Vreau să le urez pe această cale tututror cetățenilor ,,Sărbători Fericite!,, alături de cei dragi.”spune Jiva Latovlevici consilier local al Partidului Verde Moldova Nouă.

Carasanul

Related Posts

1 Comment

  1. simici stevan
    15 aprilie 2017 at 09:33 Reply

    Domnul primar nu vede ca si la preturiile actuale nu platesc multi dintre cetatenii orasului.Chiar aceia ce fac cel mai mult gunoi.S a vorbit de firma primariei care osa colecteze gunoiul selectiv.Daca se face cum trebuie gunoiul aduce banii.Sigur,dupa aceasta masura o sa plateasca mai putini.

Leave a Reply