Spectacol în Sala Polivalentă din Reșița! Cei mai buni luptători din țară sunt așteptați în Banat, pentru Campionatul Național de lupte

Spectacol în Sala Polivalentă din Reșița! Cei mai buni luptători din țară sunt așteptați în Banat, pentru Campionatul Național de lupte

20170131_110241
Sala Polivalentă din Reșița găzduiește la finalul acestei săptămâni cel mai important eveniment național de lupte. Cei mai buni seniori din țară, vin la Reșița, pentru faza finală a Campionatului Național de seniori.
Antrenorul emerit de lupte, Adrian Dacica, anunța încă de anul trecut că Reșița va găzdui la începutul lui 2017, un campionat național de lupte. În perioada 3 – 5 februarie, toată suflarea luptelor din România se reunește în Reșița. Peste 350 de sportivi, reprezentând cele mai bune cluburi din țară, se vor duela timp de două zile la Reșița, mai exact sâmbătă și duminică, pe saltelele din Polivalenta reșițeană.
Reșița va fi reprezentată de un număr de 10 sportivi. Dintre cei 10 luptători ce vor concura pentru orașul de la Poalele Semenicului , au șanse reale la tilul, Diana Franț, cea mai bună sportivă a județului pe anul 2016, Andrei Franț, Vlad Caraș, Alfred Loba și Valentin Popescu.
“Datorită faptului că avem legături foarte bune cu Federația Română de Lupte am primit din nou spre organizare, la sfârșitul acestei săptămâni, faza finală a Campionatului Național de Lupte seniori. Vor participa cei mai buni sportivi din România, la toate cele trei stiluri, sportivi care sunt medaliați la Campionatele Europene și Mondiale, care ne-au reprezentat la Olimpiadă și sperăm să-i vedem la Reșița cu meciuri cât mai atractive. Noi avem aproximativ 10 sportivi reșițeni la naționale. Vom vedea în ultima zi dacă toți vor fi apți de concurs. Cei mai titrați sunt Andrei Franț, Diana Mudrag, Vlad Caraș, Alfred Loba și Valentin Popescu. Sperăm să cucerească medalii cât mai strălucitoare, să devină campioni. Sunt favoriți la categoria lor de greutate, dar depinde și de starea lor de sănătate. Sunt toți apți de competiție astăzi, sperăm că vor fi și atunci. Este o presiune în plus pentru că vor concura în fața propriilor suporteri”, a declarat antrenorul emerit de lupte, Adrian Dacica.
Reprezentații luptelor din urbea Bârzavei, invită toți iubitorii de sport la finalul acestei săptămâni la Sala Polivalentă din Reșița. De precizat este faptul că intrarea publicului spectator va fi liberă.
“Sperăm să vină câți mai mulți iubitori ai sportului , nu neapărat al luptelor, să vadă un spectacol deosebit. Este pentru a doua oară când se organizează la Reșița un Campionat Național de seniori, ultima dată fiind organizat acum aproximativ 7 ani”, a adăugat Adrian Dacica.
S-a alăturat luptelor din Reșița și omul de afaceri Costel Dinculeasa. Acesta face parte din Asociația Județeană de Lupte din județul Caraș – Severin, fiind președinte onorific.
“Adi Dacica reușește cu mari eforturi să țină luptele la acest nivel. Îl felicit și îi ofer tot sprijinul meu pentru această secție de lupte și să auzim de bine”, a declarat Costel Dinculeasa.
De organizarea acestui concurs la Reșița se bucură cel mai mult sportivii locali. Andrei Franț, unul din pretendenții la titlul nu mai aleargă după rezultate însă recunoaște că își dorește o medalie cât mai strălucitoare.
“Sunt bucuros că acest concurs se desfășoară în localitatea noastră, că putem să ne bucurăm de un asemenea spectacol. Este cel mai important eveniment de lupte la nivel național și sperăm să facem o figură frumoasă. Până acum am alergat mai mult după rezultate. Acum vreau doar să mă bucur de ce am muncit până acum. Mă simt privilegiat că fac acest sport și că am avut parte de anumite condiții și sperăm să facem o figură frumoasă împreună. Așteptăm lumea să vină în număr cât mai mare să ne susțină și să se bucure de frumusețea acestui sport”, a declarat luptătorul Andrei Franț.
La Reșița vin la finele acestei săptămâni și cei din staff-ul tehnic. În urbea Bârzavei, va avea loc și prima ședință a noului Birou Federal.
“Și-au anunțat participarea și președintele Federației Române de Lupte, secretarul general și cei doi antrenori federali. Noua conducere va veni în bloc și vom avea prima ședință a noului Birou Federal la Reșița”, a adăugat antrenorul emerit Adrian Dacica.
Campionatul Național Individual de lupte seniori, începe sâmbătă de la ora 9:00 la 13:00 cu calificările și continuă cu finalele în intervalul orar 16:00 – 19:00. Duminică reșițenii urmăresc a doua parte de calificări și finale în intervalul 9:00 – 13:30. Intrarea publicului este liberă.

Related Posts

Leave a Reply