Echipa de handbal feminin, CSU Reșița, la egalitate de puncte cu liderul, după un an 2016 de excepție

Echipa de handbal feminin, CSU Reșița, la egalitate de puncte cu liderul, după un an 2016 de excepție

handbal-f-8
Echipa de handbal feminin, CS Universitatea Reșița a avut un an 2016 de excepție. Sportivele antrenate de Cristi Busuioc au câștigat anul trecut 6 meciuri din 7, în cadrul Divziei A de handbal feminin.
Turul campionatului, a început pentru CSU Reșița cu un meci în deplasare, la ACS SEPSI – SIC Sfântu Gheorghe. Reșițencele au debutat cu dreptul în primul meci din 2016, din cadrul Diviziei A de handbal feminin. CSU Reșița s-a impus 39 – 26, pe terenul formației din Sfântu Gheorghe. Meciul doi din 2016 a adus echipa Reșiței în fața propriilor fani, într-un duel cu CSU de Vest Timișoara. Timișorencele au plecat învinse de la Reșița, tabela de marcaj arătând un scor de 32 – 19, în favoarea reșițencelor. În meciul celei de-a treia etape a anului trecut, CSU Reșița a jucat în deplasare la SC Mureșul Târgu Mureș. Și acolo jucătoarele lui Cristi Busuioc s-au impus, scor 24 – 20. Cea de-a patra etapă a venit cu un meci dificil la Reșița. Redutabila formație CS Extrem Baia Mare a venit după puncte în Sala Polivalentă din Reșița. După 19 – 15 , la pauză pentru echipa din Baia Mare, Reșița a reușit să întoarcă rezultatul în repriza secundă , câștigând “la mustață” partida, scor 32 – 31. În etapa a V-a, Reșița a stat, iar în meciul șase a câștigat acasă, 27 – 25 cu CS Minaur Baia Mare.
Etapa a VII-a a întrerupt parcursul jocurilor fără greșeală pentru CS Universitatea Reșița. În meciul cu cifra 7, Reșița a fost învinsă, surprinzător de CSM Slatina cu un scor de 30 – 21 . Slatina ocupă în acest moment locul 4 în clasamentul Diviziei A de senioare. După “dușul rece” de la Slatina, CSU Reșița s-a impus, în ultimul meci din 2016, pe propriul teren cu 36 – 29 în disputa cu Oradea. În etapa a IX-a, jucătoarele antrenate de Cristi Busuioc au stat, urmând să stea și în meciul celei de-a X-a etape.
Exceptând meciul de la Slatina, putem spune că, CSU Reșița a avut un an 2016, fără greșeală, care le-a clasat pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu liderul, SC Mureșul Târgu Mureș.
“Suntem la momentul bilanțului. Avem 6 victorii și o înfrângere. Este un rezultat pozitiv, suntem acolo în față și sper eu să ne menținem și în returul campionatului tot pe o poziție fruntașă”, a declarat Cristian Busuioc, antrenorul formației CS Universitatea Reșița.
Directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, Octavian Măzăran speră ca și în retur, handbalistele să se mențină pe locuri fruntașe. În caz de promovare, Reșița are nevoie de autorități.
“Secția de handbal a Clubului Sportiv Universitatea Reșița, nu a reușit să obțină nicio medalie. După medalia obținută anii trecuți la nivelul junioarelor, fetele au crescut și fac parte din echipa de seniore, echipă ce în momentul de față de află pe locurile fruntașe ale Campionatului Național din Divizia A. Universitatea Reșița se bate pentru un loc cât mai bun la sfârșitul sezonului. Suntem mulțumiți că proiectul nostru a dat roade și junioarele crescute de CSU Reșița au început să atingă performnațe cât mai înalte și să se bată pentru primele locuri în clasamentul senioarelor. Echipa se află în acest moment pe locul doi, la egalitate cu prima clasată, ceea ce ne dă speranțe în returul campionatului că vom obține un rezultat cât mai bun, care să ne ducă cu speranțe de a juca în Liga Națională. Promovarea și menținerea în Liga Națională nu va fi psoibilă fără sprijinul autoritătilor. Sperăm ca autoritățile să ni se alăture și să avem rezultate cât mai bune”, a declarat directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița, Octavian Măzăran.
Diferența dintre cele două formații aflate la egalitate de puncte în clasamentul Diviziei A este făcută de golaveraj. Ambele echipe au 180 de goluri primite, însă Reșița a marcat 211 goluri, în timp ce jucătoarele din Mureș au înscris 214. Campionatul Diviziei A va fi reluat la finele acestei săptămâni, însă Reșia va sta, urmând să reia seria jocurilor oficiale, în data de 15 ianuarie, direct în Sala Polivalentă din Reșița. Jucătoarele lui Cristi Busuioc vor intra în duel, în primul meci din 2017, cu ultima clasată, ACS Crișul Chișineu – Criș.

Related Posts

Leave a Reply